Post på Malta

Postkontoret i Sliema

Att skicka och ta emot brev/paket på Malta är inte svårare än i Sverige. Har du anmält din utlandsflytt och registrerat din maltesiska adress hos Skatteverket så kommer post från svenska myndigheter skickas till din nya adress på Malta. Om inte kan du snabbt och smidigt adressändra på nätet, besök Adressändring.se.

Ta emot paket från Sverige

När det skickas paket från Sverige till Malta så levereras det alltid hem till dig. Är du inte hemma vid paket-leveransen får du en lapp i din brevlåda och du får istället hämta upp ditt paket på närmsta postkontor.

Glöm ej att ta med leverans-lappen samt giltigt ID-kort. Var beredd på att behöva stå i kö en stund! Kom ihåg att det flesta postkontor endast har öppet till 12:00.

Skicka paket från Malta till Sverige

Ta med ditt paket till närmsta postkontor där v de ditt paket och du betalar på plats (ofta tar de endast emot kontanter, ej kort) innan det skickas iväg till önskad destination. Man kan skicka paket mellan 1-30 kilo och leveransen bör inte ta mer än 20 dagar. Kom ihåg att det flesta postkontor endast har öppet till 12:00.

Att skicka brev/vykort från Malta till Sverige är billigt och smidigt. De flesta ställen som säljer vykort säljer även frimärken och du behöver endast ett när du skickar kort från Malta till Sverige. Ett frimärke till Sverige kostar €0,37. Håll utkik efter de röda maltesiska brevlådorna! OBS! Vissa röda lådor är endast till för brevbärare, det gäller att hitta en med två brevinkast; ett inrikes och ett utrikes.

Vad kostar det att skicka paket från Malta till Sverige?

Maltapost har en smidig tjänst där du kan räkna ut exakt vad ditt paket kommer kosta om du vill skicka det från Malta till Sverige. Besök deras postage calculator här: www.maltapost.com/postagecalculator

Besök Maltapost.com för att ta reda på var närmsta brevlåda samt närmsta postkontor ligger!

6 kommentarer

 1. Carro   •  

  Vart kan man hitta dessa brevlådor så att man kan skicka vykort? :-) tack för svar!

 2. Markus   •  

  Hej jag skulle vilja skicka en kniv till malta , en halt vanlig jakt kniv och då undrar jag om det går att göra? Tänkte så att dom inte beslagtar den då den kommer fram .

  • Johanna   •     Author

   Hej Markus,

   Dessvärre har jag inte stenkoll på lagarna kring att skicka knivar men är det ”en helt vanlig kniv” som du säger så bör det inte vara några problem. Kolla gärna upp med företaget du skickar med om det nu är posten, DHL eller liknande, de bör kunna ge dig ett mer specifikt svar!

   Varma hälsningar,
   Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *