VÄLKOMMEN TILL ALLTOMMALTA.COM!Allt om Malta

Jag heter Johanna och startade Alltommalta.com under 2010 i samband med min flytt till Malta och sedan dess har sidan växt till att bli Sveriges största hemsida om Malta. Här finns massor av tips inför både flytt och resa till vackra Malta och jag hoppas du hittar det du letar efter. Kolla gärna in menyn ovanför, kika in på våra bloggar eller använd sökfunktionen här till höger för att hitta rätt! Min blogg alltommalta.com/johanna är full av stunder från min vardag på vackra Malta. Varmt välkommen!

Johanna Ekström

Resa till Malta?

Här på Alltommalta.com finns mängder av tips och råd inför din resa till Malta. Är du osäker på vart på Malta ni vill resa? Läs igenom vår undersida Vart ska vi resa? och få mängder med tips på såväl hotell som restauranger och sevärdheter. Läs gärna våra besökares hotellrecensioner på undersidan Hotelltips på Malta innan du bokar ditt hotell på Malta. Du kan läsa mer om Maltas ljuvliga badplatser på Stränder Malta och du hittar annan nyttig information om Malta under Vanliga frågor. Har du fler funderingar om Malta är du varmt välkommen att lämna en kommentar längst ner på sidan.

Jobba på Malta?

Är du ny inför arbetslivet på Malta så kan du hitta matnyttig information under Flytta till Malta här uppe i menyn samt läsa mer information på undersidan Jobba på Malta. Dessutom kan du spana in sidan Lediga jobb på Malta där lokala företag lägger upp jobbannonser så du snabbt och enkelt kan se om det finns något som passar just dig! Kika in sidan Vanliga frågor om jobb på Malta så får du svar på det mesta du kan tänkas fundera över angående just jobb på Malta.

Blogga på Alltommalta.com

Vi är ett ganska stort gäng bloggare här på Alltommalta.com och vi sitter alla på mängder av tips och personliga smultronställen som turistguiderna ofta missar. På undersidan Våra Malta-bloggar hittar du alla våra Malta-bloggar samt våra senaste blogginlägg från samtliga bloggar.

Vi söker alltid bloggare som vill göra oss sällskap här på Alltommalta.com. Är du intresserad av att starta en egen Malta-blogg där du kan skriva om ditt härliga liv på Malta är du varmt välkommen att skicka ett mail till oss på info@alltommalta.com. Alla åldrar och livsstilar är välkomna och du behöver inte ha bloggat tidigare. Vi ser fram emot ditt mail! Alla bloggar på alltommalta.com är privata och bloggaren tar själv ansvar för sitt innehåll. 215 kommentarer

 1. dante   •  

  hej
  kan man åka bil tlll Ön Comino ??

  • Johanna   •     Author

   Hej Dante,

   Man kan dessvärre inte ta bilen över till Comino, det går enbart passagerarbåtar. Du kan ta bilen upp till Cirkewwa och parkera där, därefter ta båten över till Comino.

   Trevig resa!
   Johanna

 2. Dessi   •  

  Hej, är idag 24 år gammal och trött på livet… igen…
  Efter gymnasiet var jag så fruktansvärt skoltrött att jag istället försökte hitta jobb; vilket visade sig vara omöjligt, trots att jag bodde i Stockholm. Efter nära 6 månader och endast två jobbintervjuer som inte ledde mig någonstans; drog jag till London. Där fick jag jobb efter åtta dagar. Trivdes jättebra; och har bott här i nära fem år.
  Börjar å andra sidan tröttna på storstan, det taskiga vädret och min pojkvän (från Spanien) börjar också bli less. Speciellt som han saknar värmen. Han tror inte på att flytta tillbaka till Spanien, eftersom att det är svårt att få jobb där.

  Nu till min fråga; hur enkelt är det att få jobb på Malta? Det verkar som att de flesta som kommer dit lyckas bra. Så om jag (med endast gymnasiekompetens) och min pojkvän skulle försöka oss på Malta; är chanserna små eller stora att vi finner jobb och bostad inom 2-3månader? (vår Budget tillåter inte mer). Vi är inte krävande; och vana vid en icke-svensk (kanske så kass, egentligen) levnadsstandard. Vi vill bara leva enkelt med vänner, sol och hav.

  tacksam för svar

  • Johanna   •     Author

   Hej Dessi,

   Livet på Malta erbjuder absolut vänner, sol och hav så om det är det ni är ute efter så kan Malta passa perfekt! Idag är det strålande sol och +19 grader. Jag vet dessvärre inte hur lätt det är att få tag på jobb i dagsläget men om ni ligger i och söker söker söker så är jag övertygad om att ni kan få ett jobb inom tre månader. Det brukar vara ganska bra rulliens på personalen i kundtjänst osv. Läs mer om jobb på Malta här: http://alltommalta.com/flytta-till-malta/jobba-pa-malta .

   Stort lycka till!

   Varma hälsningar,
   Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *