VÄLKOMMEN TILL ALLTOMMALTA.COM!Allt om Malta

Jag heter Johanna och startade Alltommalta.com under 2010 i samband med min flytt till Malta och sedan dess har sidan växt till att bli Sveriges största hemsida om Malta. Här finns massor av tips inför både flytt och resa till vackra Malta och jag hoppas du hittar det du letar efter. Kolla gärna in menyn ovanför, kika in på våra bloggar eller använd sökfunktionen här till höger för att hitta rätt! Min blogg alltommalta.com/johanna är full av stunder från min vardag på vackra Malta. Varmt välkommen!

Johanna Ekström

Resa till Malta?

Här på Alltommalta.com finns mängder av tips och råd inför din resa till Malta. Är du osäker på vart på Malta ni vill resa? Läs igenom vår undersida Vart ska vi resa? och få mängder med tips på såväl hotell som restauranger och sevärdheter. Läs gärna våra besökares hotellrecensioner på undersidan Hotelltips på Malta innan du bokar ditt hotell på Malta. Du kan läsa mer om Maltas ljuvliga badplatser på Stränder Malta och du hittar annan nyttig information om Malta under Vanliga frågor. Har du fler funderingar om Malta är du varmt välkommen att lämna en kommentar längst ner på sidan.

Jobba på Malta?

Är du ny inför arbetslivet på Malta så kan du hitta matnyttig information under Flytta till Malta här uppe i menyn samt läsa mer information på undersidan Jobba på Malta. Dessutom kan du spana in sidan Lediga jobb på Malta där lokala företag lägger upp jobbannonser så du snabbt och enkelt kan se om det finns något som passar just dig! Kika in sidan Vanliga frågor om jobb på Malta så får du svar på det mesta du kan tänkas fundera över angående just jobb på Malta.

Blogga på Alltommalta.com

Vi är ett ganska stort gäng bloggare här på Alltommalta.com och vi sitter alla på mängder av tips och personliga smultronställen som turistguiderna ofta missar. På undersidan Våra Malta-bloggar hittar du alla våra Malta-bloggar samt våra senaste blogginlägg från samtliga bloggar.

Vi söker alltid bloggare som vill göra oss sällskap här på Alltommalta.com. Är du intresserad av att starta en egen Malta-blogg där du kan skriva om ditt härliga liv på Malta är du varmt välkommen att skicka ett mail till oss på info@alltommalta.com. Alla åldrar och livsstilar är välkomna och du behöver inte ha bloggat tidigare. Vi ser fram emot ditt mail! Alla bloggar på alltommalta.com är privata och bloggaren tar själv ansvar för sitt innehåll. 215 kommentarer

 1. Samuel garheden   •  

  Hej! Azure Windows har väl rasat? Ni får uppdatera sidan!

  • Johanna   •     Author

   Hej Samuel,

   Det stämmer tyvärr att Azure Window rasat. vi ska försöka uppdatera Alltommalta.com angående detta!

   Mvh,
   Johanna

 2. Annmari   •  

  Hej Johanna,

  Jag och familjen är sugna på att resa till Malta på semester :) Har skummat igenom din/er blogg och hittat massor med bra info, så stort tack!
  Nu till mina funderingar. En av våra söner är allvarligt allergisk mot jordnötter. Han har alltid med sig sin adrenalinspruta (EpiPen/Emerade) i o m att han kan få en anafylaktisk chock om han får i sig jordnötter. Vet du om det är vanligt med den sortens allergi på Malta? Jag har läst att sjukvården på Malta är bra och jag utgår ifrån att där det finns sjukhus med en akut (ER) så kan man behandla anaphylaxis. Är allvarlig allergi/anaphylaxis känt på Malta? Kan du säga något om hur det skulle vara att semestra på Malta med en sådan här allergi? Är det lätt att hitta mat i affärerna utan spår av nötter? Vågar man gå ut och äta på restaurang?
  Återigen, tack för en jättehärlig blogg :)

  mvh,
  Annmari

  • Johanna   •     Author

   Hej Annmari,

   Sjukvården på Malta är bra och givetvis finns det akutsjukvård även här. Om ni mot all förmodan skulle behöva ambulans så kan ni ring 112, precis som i Sverige.

   Dessvärre har jag själv ingen erfarenhet av kraftiga allergier på Malta och jag vet inte hur väl restaurangerna hanterar det. Jag skulle tro att det finns restauranger som kan möta era behov utan anmärkning men även att det finns de restauranger med dålig koll. I matbutiken tror jag ni kan hitta bra utbud på mat utan spår av nötter men eftersom jag själv aldrig behövt kika efter det så har jag tyvärr inte stenkoll.

   Jag önskar er en trevlig resa och att ni slipper stöta på problem!

   Varma hälsningar,
   Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *