Flytta till Malta

Är man sugen på att flytta utomlands och prova på något nytt så är Malta helt rätt land! Det är många skandinaver som lockas att flytta till Malta tack vare det härliga klimatet, språket och att det inte är så fasligt långt bort. Det finns lite av allt här; fantastisk natur, spännande historia, pulserande nattliv och en sak vi svenskar uppskattar: många lediga lägenheter!

Att tänka på innan man flyttar till Malta

Planerar man att stanna på Malta en tid framöver bör man kontakta både skatteverket och försäkringskassan, samt sitt försäkringsbolag.

Läs mer omInnan man flyttar till Malta.

Jobba på Malta

Ta chansen att flytta till en medelhavsö och jobba med härliga människor i en exotisk arbetsmiljö. Att jobba på Malta gör dig en erfarenhet rikare och möjligheten att göra karriär är stor.

Läs mer om att Jobba på Malta.

Boende på Malta

På Malta finns det till skillnad mot Sverige ett stort utbud av lediga lägenheter. Hitta en bra mäklare på Malta så kommer du garanterat bli nöjd med ditt nya hem.

Läs mer om Boende på Malta.

Maltesiskt ID-kort

Planerar man att bo på Malta under en längre tid är det en fördel att ha maltesiskt ID-kort. Man får bland annat rabattpå bussen!

Läs mer om Maltesiskt ID-kort.

Bankkonto, telefoni och internet

När man bosätter sig utomlands kan det underlätta att skaffa utländskt bankkonto . Nytt land innebär även ett annat utbud av telefoni och internet som man inte är riktigt van vid.

Läs mer om Bankkonto, telefoni och internet.

Försäkring på Malta

Att flytta utomlands är ett stort steg och för att slippa känna sig orolig är det bra att ha en pålitlig försäkring redan innan man lämnar Sveriges gränser.

Läs mer om Försäkring på Malta.

24 kommentarer

 1. Karin   •  

  Hejsan! Jag, min man och våra två döttrar (6 och 10 år) är så sugna att flytta till Malta. Vi har vårt eget företag så jobb är inget vi behöver oroa oss för men vet inte riktigt vilket område vi ska satsa på? Och hur det funkar med skola, är det lätt att få plats i skolorna eller måste man stå i kö i flera år?
  Är skolorna gratis på Malta?

  Mvh Karin

  • Johanna   •     Author

   Hej Karin,

   Vad kul att ni är sugna på att flytta till Malta! Många barnfamiljer väljer att bosätta sig i Sliema med omnejd. Angående skolorna så beror det helt vilken skola man väljer och vilken åldern barnen är i, ibland kan det vara kö i flera år men i många fall är det inget problem. Det finns gratisskolor på Malta men de privata skolorna kostar. Jag skulle rekommendera dig att gå med i facebookgruppen Föräldrar på Malta, där hittar ni garanterat svar på era funderingar!

   Varma hälsningar,
   Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.