Jobba på Malta

Jobba på MaltaAtt jobba på Malta är sällan några problem och som svensk brukar man relativt enkelt kunna få ett jobb på Malta. I stort sett alla stora skandinaviska spelbolag har sina huvudkontor på Malta och det är ofta stor rullians på svensk personal i deras respektive kundtjänst. Att jobba på spelbolag är en riktigt rolig upplevelse och man lär snabbt känna nya, härliga människor. Möjligheterna att göra karriär inom företagen är stora och att jobba på Malta är en upplevelse man minns för resten av sitt liv.

Arbetsförmedlingen har samlat information om att jobba utomlands med lite tips etc som du kan läsa HÄR. Missa inte längst ner på sidan där du kan läsa några bra tips när man vill jobba på Malta. Vi har även en undersida där vi har listat alla de vanligaste frågorna som dyker upp kring jobb på Malta, du hittar den på sidan Vanliga frågor om jobb på Malta.

Jobba på spelbolag på Malta

Jobb på Malta

När man vill jobba på Malta inom spelbolagsbranschen kan man ta kontakt med en rekryteringsfirma som tar emot ditt CV, optimerar det till din fördel och sedan skickar ut till de företag som har lediga tjänster. Du har alltså inte själv kontakt med företaget utan det är en mellanhand som finns på plats på Malta som hjälper dig när du söker jobb på Malta. Googla ”Malta recruitment company” så kommer du få mängder med träffar.

De flesta bolag uppskattar dock om man tar kontakt med dem direkt, utan att gå genom rekryteringsbolag men det är givetvis mer tidskrävande. Det lättaste sättet att nå spelbolagen är att googla varenda spelbolag du kan komma på och lägg till ord som ”careers”, ”jobs”, ”recruitment” exempelvis ”Catena Media careers” så kommer du oftast in direkt på deras undersida med lediga tjänster eller kontaktuppgifter. Företag med kontor på Malta är bland annat; Catena Media, Casumo, Betsson, Betsafe, RedBet, Expect, Unibet, Betfair, MrGreen, ComeOn, Cherry, Nordicbet, Casino Heroes och MÅNGA fler.

Notera att trots de flesta spelbolag riktar sig mot den skandinaviska marknaden så är det fortfarande internationella bolag du söker jobb hos vilket innebär att det är viktigt att du skickar in ditt CV + personligt brev på engelska och inte svenska! De flesta inom HR och personalhantering är engelsktalande på Malta, även på de skandinaviska bolagen.

Jobba som försäljare på Malta

Vill man jobba på Malta finns det även flera olika försäljnings-jobb som riktar sig mot den skandinaviska marknaden, bland annat företagen Compello, Panlegis och Phonexica. Att jobba på ett callcenter på Malta kan vara otroligt utvecklande då man får en chans att jobba med sig själv för att se vilken säljteknik som fungerar bäst för just dig men det kan också vara stressande om sälj är en miljö som inte passar dig.

Övriga jobb på Malta

Jobba på Malta

Ett tredje alternativ när man vill jobba på Malta är att kika in på Arbetsförmedlingens hemsida där det ibland kan dyka upp tjänster från Malta. Kolla in deras sida Platsbanken och skriv Malta i fältet med ”Postnr/Kommun/Län/Land” till höger.

Ett företag som nästan alltid anställer folk på Malta är Besedo som bland annat arbetar med att rätta och godkänna Blocket.se-annonser.

Butiksarbete, restaurangjobb och så vidare brukar inte vara aktuellt när man vill jobba på Malta. Maltesiska löner är extremt låga med svenska mått mätt och det är bättre att jobba på något av de skandinaviska företagen. Till exempel tjänar ett butiksbiträde på Malta vanligtvis mellan 3-6€ i timmen på en heltidstjänst.

Tips till dig som vill jobba på Malta!

Söka jobb på Malta som arbetslös
Konkurrensen om jobben i Sverige är stor. Har du svårt att få jobb i Sverige och det är därför du söker dig utomlands? Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen, helt arbetslös och har arbetslöshetsersättning så kan du nämligen ”ta med dig” din ersättning när du flyttar och söker jobb på Malta vilket gör att du kan känna dig tryggare med att flytta till ett nytt land utan att ha fått ett jobb i förväg. Läs mer om detta på iaf.se/intyg.

Få resan och flytten betald med flyttbidrag
Är du över 20 år och Arbetsförmedlingen bedömer att du inte kan få ett jobb där du bor kan de i vissa fall ge ekonomiskt stöd för att flytta till ett jobb. Det innebär att Arbetsförmedlingen i vissa fall kan betala dina resekostnader om du har arbetsintervju på Malta samt att om du får jobb på Malta i minst sex månader kan du få ersättning för att exempelvis flytta dina möbler etc till Malta. Notera att du måste ansöka om detta innan avresa. Läs mer på Arbetsförmedlingen.se.

60 kommentarer

 1. Alle   •  

  Hej,

  Jag funderar På att flytta till Malta.
  Jag har blivit erbjuden ett säljjobb (account manager) och som pratade i telefonen med den ansvarige då talades han om 1300£ o fast lön och så att man kan tjäna minst 6000£ i månaden.

  Min fråga är kan man verkligen tjäna så mycket pengar i Malta? Jag har redan 30000sek i månadsutgifter i Sverige och är lite rädd om att hamna i truble och detta är bara guld och gröna skogar!

  Kan någon tipsa mig om vad jag ska göra.
  Tack på förhand.

  • Johanna   •     Author

   Hej Alle,

   Nu vet jag inte vilket företag du pratar om men jag har flera vänner som tjänat ruggit mycket pengar på säljjobb på Malta. Jag har också vänner som inte alls lyckats tjäna bra pengar på säljjobb. Det hela beror ju på hur bra du är på att sälja så det är svårt för mig att svara på hur mycket pengar du kommer tjäna. Oftast får nyanställda sämre telefonlistor än de som jobbat en längre tid vilket gör det svårare att tjäna pengar i början och det gynnar en att stanna länge på samma bolag.

   Personligen tycker jag det låter väldigt risky att signa upp på en fast lön på 1300£ när du redan har 30k sek i utgifter i Sverige. Den ekvationen går inte alls ihop.

   Varma hälsningar,
   Johanna

 2. Sofie   •  

  Jag är 40+ och tänkte flytta ner till Malta. Då jag har arbetat inom kundtjänst i 16 år så förstår jag att arbete inte lär vara några större problem. Tänkte hyra lägenhet till en början, men vilka företag är pålitliga? Är det kanske bäst och åka ner på semester och söka på plats eller kräver de att man har arbete först? Jag har sparat en buffert så jag kan klara att betala hyra och leva i för minst ett halvår. Tack för en jättebra sida!! Mvh Sofie

  • Johanna   •     Author

   Hej Sofie,

   Vad kul att du vill flytta ner till Malta! Om du har buffert för att klara av 6 månader så tycker jag definitivt du ska flytta ner först och söka jobb på plats. Företagen föredrar att anställa personal som redan bor på ön så det är alltid en fördel. Dessutom brukar processen intervju-anställning-startdatum vara väldigt kort.

   Angående mäklare så tycker jag personligen att det känns tryggast att gå genom något av de stora bolagen, jag har alltid använt Remax och varit nöjd med dem.

   Lycka till!
   Varma hälsningar,
   Johanna

   • Sofie Andersson   •  

    Stort tack för svar. Har tittat på deras hemsida och kommer kontakta dem när det närmar sig. Vad känner du till om Gzira? verkar centralt med billiga hyror, kan det vara något? har en dotter på 7 år så det vore trevligt om man har nära till någon strand också.

    Mvh Sofie

    • Johanna   •     Author

     Hej Sofie,

     Gzira är som du säger ett centralt område men något billigare än Sliema/St Julians. Dessvärre finns ingen strand där utan större delen av kustremsan i Gzira är hamn. Närmsta badplats är klippbad ute vid Tigne Point eller i Ta’Xbiex som båda ligger på nära promenadavstånd.

     Varma hälsningar,
     Johanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.