Nedräkningen börjar

Hej igen. Nedräkningen har börjat tills nästa resa till Malta. På kylskåpet sitter en lapp med streck hur många dagar jag har kvar att jobba. Det är en heldel, speciellt nu i sommar när jag har många korta dagar både på kontoret och inne på enheten. 

Men semestern närmar sig och fram tills dess ska jag njuta av sommaren här i Sverige, just nu är det varma ljuvliga dagar. Perfekt med korta arbetspass alltså;)

Att hinna med att ge järnet på jobbet, sola och bada och dessutom fixa det sista i huset är det jag förväntar mig av sommaren. 

Sedan blir det tre veckor på Malta som tack <3.

På Malta ska vi bo i Birzebbuga, i samma lägenhet som vi hyrde förra gången. Vi planerar att åka till Gozo en heldel och med facit i hand hade det varit betydligt smartare att hyra där i en v och sedan 2 v i Birzebbuga men nu får det bli så här. Vi bor billigt och bra i Birzebbbuga men här nedan ser ni hur ”smarta” vi varit…..

 

Bildresultat för map of malta and gozo

Vi kommer att bo så långt från Gozo man kan komma:)

Nåja vi får upp tidigt och ge oss iväg så kommer det att gå an. Vi ska köpa busskort som ger obegränsade resor på båda öarna så det vi inte hinner/orkar med ena dagen får vi väl ta en annan dag. Mela 

Tallinjas hemsida finns info om olika busskort, busslinjernas sträckning och reseplanering och annat bra att veta då man åker buss på Malta.

Gott om vatten, deo på och badkläder i ryggsäcken sedan är det bara att åka kors och tvärs. Tålamod behövs också även om jag upplevt att bussarna kommer närmre den tid de ska än innan. Väntan är kortare, men sedan är det problemet med knökfulla bussar som kör förbi också. Nu upplever vi inte det så ofta eftersom vi inte är så mycket i de mest turistpopulära områdena. Men jag har definitivt upplevt det och det är en hemsk känsla att stå varm och väntande och bussen bara kör förbi. Ett tips är att gå till någon hållplats innan som är mindre populär, det kanske är så att bussen kan knöka in någon och stannar där men väljer att köra förbi där det står 10-30 pers och väntar. 

Vi kommer definitivt att åka och promenera till några av stränderna vi trivs bra vid. Sedan gillar jag klippbad men det gör inte min man så vi får se om vädret är badvänligt men inte ett måste så vi kan ta oss till några av mina favoritklippor. 

Stränder vi definitivt kommer att besöka på huvudön Malta är båda 2 på Birzebbuga; Pretty Bay ( som ligger ett stenkast från lägenheten vi hyr) är den största men den andra har de nyligen fyllt på mer sand på som förhoppningsvis har stannat kvar. Marsaxlokk antagligen båda stränderna där men den mot Marsascala till är absolut bäst. Stränderna nära Mgarr, Golden Bay och Gneja Bay och så stranden i Kalkara, Rinella Bay. 

Sedan finns det många härliga stränder på Gozo också men där får dagsformen avgöra. 

Klippor jag gillar att bada ifrån är White Rocks på Bahar Ic Caghaq och så vid Blue Grotto, Iz-Zurrieg och givetvis Peters Pool utanför Marsaxlokk. Tänkte att vi ska till Kalanka Bay i år, det är mellan Peters Pool och Marsaxlokk och verkar vara ett bra ställe för klippbad. 

Nu ska jag faktiskt till stranden här, börjar inte förrän 17 så dagen är min<3

 

 

 

Malta i höst

Vi bor numera i en mysig marklägenhet och ska snart lägga ut huset till försäljning. Så spännande ( för oss) tider framför oss. Lite extra spänning i tillvaron blev det då mannen bytte jobb mitt i alltihop och nu ska jag börja med lite nya arbetsuppgifter på jobbet från 1/3.

Så vi har att göra och att komma helt loss från huset har inte gått så snabbt och smidigt som jag hade hoppats. Men vi är på god väg och just nu är det hantverkare vi är i händerna på….rörmokare.

Jag har många kartonger som ska till Malta då vi köpt ett boende där, de står hos goda vänner i deras stallbyggnad. 2 st ko bås fyller vi med lådor, säkert mycket jag hade kunnat sortera ut men hjärtat säger annat. Det är känslosamt nog att flytta från huset där barnen växt upp <3

Även denna sommar ska vi jobba och så reser vi till Malta till hösten, perfekt att få en förlängd sommar även om det är ganska slitigt att jobba då kollegerna går på semester och vikarierna kommer.Men jag kan ju inte få allt och det blir bra så här med. Vardagen ska fungera, det är prio ett just nu med ganska utmanande dagar i det dagliga livet. Flytta, byta jobb och barn som lämnar nästet – allt ungefär samtidigt – det gäller att vara i balans och hitta saker som ger energi och sinnesro.

Tyvärr tror jag att något som lätt ger mig det är att jag vistas på Malta och det är ju just det jag inte kunnat göra. Ibland skriker kropp och knopp efter att komma ner, speciellt då jag pratar med Mariella eller blir påmind om saker jag upplevt och vill göra igen.

Men vår tid kommer, det bara dröjer lite mer än vad jag vill och hade förväntat mig. Så nära vi är nu har vi inte varit innan, får försöka tänka så istället.

Men som sagt, till hösten reser vi ner. Vi stannar i knappt 3 v och ska bo i Birzebbuga även denna gången. Till och med i exakt samma lägenhet som sist! Eftersom vi båda har nya utmaningar på jobbet blir det svårt att komma loss i vår som vi hade hoppats. Dessutom behöver vi lägga tid och pengar på huset, det är den krassa verkligheten.

Så om inte förr så kommer här uppdatering om när vi sålt huset och vi börjar leta boende på Malta samt från vår resa i höst. När vi sedan har fått igång vardagen så blir det täta resor ner, våra chefer vet och accepterar våra planer om att ta oss ner ganska regelbundet.

Trist att jag inte har mer om själva Malta att berätta men som sagt. snart kommer det att fyllas på med inlägg. Att sitta vid tangentbordet och skriva av mig är rejält avkopplande, jag har en privat blogg som jag uppdaterar flera ggr i veckan.

Håll ut med andra ord:)

*
Här är mannen min och jag, fotot från senaste resan till Malta.


Uppdatering, här är jag i livet :)

Hej på er

Sitter i lägenheten i Sverige och skriver, äntligen är vi på plats här.

Under Sept hade mannen och jag vår huvudsemester och vi tillbringade den med att måla, tapetsera och kånka möbler för att få lägenheten till att bli så hemtrevlig och personlig som möjligt. Vi lyckades bra och vi är väldigt nöjda med både färgval och stilarna vi har här. Det är inte en genomgående stil utan de olika rummen har sin stil, färgskala och charm. Våra möbler från huset har smält in bra men vi har även passat på och bytt ut en heldel, mer än vi från början hade tänkt oss.

Bilden kan innehålla: inomhus

Bilden kan innehålla: inomhus

Bilden kan innehålla: inomhus

Bilden kan innehålla: hund

Bilden kan innehålla: inomhus

Bilden kan innehålla: himmel, hus, växt, träd och utomhus

Bilden kan innehålla: personer som sitter och inomhus

Bilden kan innehålla: inomhus

Bilden kan innehålla: inomhus

Bilden kan innehålla: inomhus

Bilden kan innehålla: växt, träd, utomhus och natur

Bilden kan innehålla: växt, träd, tabell, utomhus och natur

Bilden kan innehålla: växt, träd, utomhus och natur

Bilden kan innehålla: växt och utomhus

Bilden kan innehålla: Gabriella Persson, växt, träd, utomhus, närbild och natur

Ja vi har kämpat på med att få lägenheten till att bli vårt nya mysiga hem. Trivs väldigt bra här och det lilla jag saknar från huset uppvägs med alla fördelar det är med att bo här. Saknar småsaker som att vattnet blev varmt direkt och att jag kunde släppa ut Bertha så hon kunde springa av sig och göra sina behov då det var sent eller tidigt. Vi har inhägnad uteplats nu så hon kan visst vara ute och göra sina behov om nöden kräver det men den räcker inte riktigt till. I-lands problem och jag har inte ångrat mig en enda gång att vi tog steget.

Det jobbigaste just nu är att vi har huset kvar, mannen min bytte jobb mitt i alltihop och är iväg på vardagarna på internutbildning i Stockholm. Nu är det 5é v han är iväg och det är förhoppningsvis bara en v kvar. Men jag klarar då inte av att tömma huset på egen hand, kör inte ens med släp! Så huset står kvar och jag är där varje dag och ser till det, kollar posten och ibland plockar jag lite här och där. Men inte mycket händer där, jag har fullt upp med jobb och vardagen i lägenheten. Längtar verkligen efter att lämna det bakom oss och komma vidare men vill inte lämna det till mäklare förrän det är i det skick vi tänkt oss. Snart är vi där!

Matilda vår dotter flyttade hemifrån (igen), hon kom in på skolan hon sökt och flyttade till egen lägenhet. Vi var iväg och handlade det mesta som hon kunde komma på att hon behövde. Så nu står hon på egna ben, har till och med skaffat katter.

Bilden kan innehålla: 1 person, som ler

O förutom att jobba hela sommaren så har jag verkligen njutit av värmen. Jag har simmat, solat och tagit tillvara på dagarna. Ofta cyklade jag ner till piren och tog mig ett dopp efter jobbet – helt underbart och det har gett mig kraft att orka jobba, planera för flytt och dessutom njuta <3. Att byta jobb var bland det bästa jag gjort i mitt liv!

Bilden kan innehålla: Gabriella Persson, himmel, utomhus, vatten, natur och närbild

Bilden kan innehålla: Gabriella Persson och Kristian Persson, personer som ler, skägg, solglasögon, himmel, närbild och utomhus

Bilden kan innehålla: Gabriella Persson, som ler, himmel, moln, solglasögon, ränder, utomhus och närbild

O nu då. Jo då jag njuter fortfarande av livet, jag har som tur är väldigt lätt för att bli lycklig och nöjd. En god handling, uppmuntran eller osjälvisk handling från de nära och kära jag har omkring mig uppväger 10 negativa saker. Som tur är har jag goa vänner och kolleger som ger mig kraft och dessutom en gubbe som är go även han. Har dessutom fått några kolleger som jag även räknar som mina vänner <3.

Visst är det tungt just nu, att dra hela lasset själv var inget jag hade räknat med men nu är det så och jag försöker att inte bli stressad över det jag inte hinner med = huset utan vara nöjd och faktiskt stolt över allt jag gör och klarar. Jag jobbar heltid, pluggar lite och dessutom drar jag runt hushållet här i lägenheten. Lägenheten består av två våningar med uteplats till båda plan, det är en suterräng lägenhet. Nedan våningen har huvudentrén, hall, stort badrum och två sovrum. Sedan är där trappa upp till vardagsrummet där det finns en altan dörr. På ovanvåningen finns också kök och ett badrum.  Gott om plats till oss tre som bor här och även utrymme till de stora barnen då de vill ha sängplats. Här är både extra säng att ta fram och en rejäl soffa att sova i.

Så fort vi sålt huset ska vi börja leta boende på Malta. Det är något jag längtar efter och som jag blir lycklig över att tänka på. Jag saknar Malta väldigt mycket och det känns som en evighet sedan jag var där senast fast det var i Maj i år. Tror det är lite för att vi inte kom iväg i Sept utan påbörjade flytten istället, det blev ingen sem känsla av att kånka möbler precis även om det var nödvändigt.

Förhoppningsvis har jag mer att komma med om våra framtida planer väldigt snart.

Livet levererar <3 och jag är på rätt plats i livet. Underbar känsla!

 

Semester

Semestern är äntligen här! Fast rent formellt har jag ledigt på årsarbetstid nu min första v, har jobbat lite mycket i sommar så jag passade på att bli av med lite timmar.

Tyvärr blir det ingen Malta resa under sem som vi tänkt oss, vi flyttar istället. Huset ska gås igenom och mycket ska säljas, skänkas eller kastas. Att flytta från 1 1/2 plans hus med källaren till en 3á är en utmaning – och just nu står jag mitt i den med huvudet fullt av planer och planering. Kartonger som ska till lägenheten och kartonger som ska vidare till Malta och kartonger med saker som vi inte ska behålla.

Igår satt jag i sängen och kände mig gråtmild, saknade Malta och kände att jag så gärna ville resa ner åtm 1 v under min sem. Men sedan kom vardagen ikapp och jag fick tränga undan saknaden och ta itu med verkligheten istället. Ju förr vi kommer vidare till lägenheten och kan ha mäklare här, ju snabbare får vi huset sålt och då är vi framme vid steget att köpa på Malta. Frågan är om vi ska ha lite is i magen eller inte, just nu känns det som priserna skenar där nere…Fast mest i områden vi inte är intresserade av så jag tror och hoppas det inte blir några problem för oss.

Det är mycket inlägg och hetsiga diskussioner i Maltesisk press om extremt höga hyror, dock ingen lösning i sikte. Ytan är begränsad och med en trafik som inte är smidig ( nu var jag snäll) så förstår jag att vardagen kan bli lättare då man bor i närheten av jobb, skola och affärer. Känns skönt att inte behöva prioritera sådana saker utan kunna välja med hjärtat mer än hjärnan.

Bjuder på en bild som gubben la ut igår på sin sida på Facebook, det är jag i Birzebbuga i våras.

Bilden kan innehålla: 1 person, står, promenerar och utomhus

Snart är världen min, just nu är den lite liten, kommer knappt från Kivik känns det som. Drömmer snart mardrömmar om kartonger som anfaller;)

Kan passa på att berätta att familjen hemma har blivit mindre, nu har dottern flyttat ut. Så nu har vi 2 utflugna barn och en 16 åring hemma. Än känns det helt ok, unnar henne att prova sina vingar <3

 

Lägenheten i Sverige är vår!

Hej

Igår kom kontraktet på lägenheten i Kivik och nu ska vi bara skriva på och sända tillbaka papperna.

Jag jobbade igår kväll och stupade direkt i säng och nu i kväll är det gubben som är borta, men vi  fixar det i veckan.

Under September har vi tillträde till lägenheten och kan ställa in saker, dock inte bo där för de ska fixa lite småsaker till oss då. Men från och med Oktober är lägenheten vår att bo i och jag har nog redan funderat igenom det mesta  ang möblering och färger, träslag och annat viktigt för mig då det gäller inredning.

Den stora frågan är hur mycket vi får plats med i våra skåp och hur mycket jag måste sortera bort/ta med till Malta istället. Klädskåp, köksskåp och bra att ha hyllor har vi gott om i nuläget…..men inte så länge till.

Till Malta har jag packat mycket redan, det mesta är sådant som jag packat ner då vi skulle flytta ner på heltid och som jag packade om då jag till sist gick igenom lådorna. Nu är det mest minnessaker och en del pynt som ska till Malta för att göra det personligt : Böcker, leksaker, VHS filmer, kassettband, LP-skivor,min finservis, keramik med linneablommor på, några dukar, gardiner och så en del kläder. Samt säkert en heldel till, men inga stora saker utan mer sådant som gör att vi kan starta upp och få det till att kännas som vårt direkt. Linnea keramiken är i stilen som fotot nedan och det är en sak som ni gärna får köpa och ta med er ner om ni vill ge något som tack för husrum när ni hälsar på:)

Bildresultat för linnea blomma keramik

Känslorna hoppar rundor i mig och även om detta är vad vi velat ett bra tag så känns det även vemodigt att nu packa ner och gå igenom allt och säga farväl till huset. Här startade vi upp vår familj och barnen växte upp här, att lämna huset är att lämna många minnen bakom oss. Jag är urkass på separationer och behöver tid att bearbeta dem. Att sluta amma, börja jobba, lämna barnen hos dagmamma, då de börjar förskolan och skolan är alla tillfällen då jag har haft liknande känslor som nu. Inte så att jag mår dåligt av utveckling jag behöver bara en seg start innan jag accepterar och ser fördelar med den. Sedan går det bra och detta känns rätt men jobbigt, mer jobbigt än kul just nu idag.

Att jag jobbar väldigt mycket och har massor att ha koll på gör inte saken bättre, men det är så det är. Jag försöker njuta av dagarna ändå och som tur är ger jobbet mycket tillbaka <3 Dessutom skiner solen, det om något ger mig energi!

Något av det jobbigaste är att vi inte kommer att ha sovrum till de stora barnen, men sovplats kommer vi att ha och som tur är stöttar de oss i att vi ska flytta och i att de inte behöver ha ett eget rum i lägenheten. Jag litar på vad de säger, de är brutalt ärliga så att de är helt ok med våra planer och till och med stöttar dem är guld värt. Annars vete tusan om jag hade klarat av att genomföra detta. Det är jobbigt nog ändå.

Så nu har jag massor att göra här hemma. Är beredd på en slitig tid men jag tror att när vi väl sitter i lägenheten och har sålt huset så kommer vi att vara nöjda och stolta. Dessutom med ledig tid som är ledig och inte fylld av måsten.

Sedan kommer nästa steg, att fixa bankkontakt på Malta och börja leta boende där. Det är något jag ser framemot och som ger mig mer lyckobubblor i magen är tanken på att lämna huset här.

Kan ju inte få allt, i en perfekt värld hade jag haft kvar huset och fixat det tipp topp samt köpt ett boende på Malta.

Men detta blir nära tipp topp detta också, detta blir hur bra som helst och jag är tacksam för att mina drömmar snart slår in. Heja oss och stort tack till er som stöttar och finns där för mig när jag behöver det. Ni kommer nog att behövas en hel del framöver…..

O snart är ni välkomna till Malta! Då ska jag rå om er <3

Gabriella Perssons foto.

Denna bild symboliserar så mycket, nu tar jag hoppet!

Fotot är från Peters pool, ett av de ställena jag absolut vill visa på Malta.

 

Tittat på lägenhet i Sverige

Hej Lördag kväll här och igår gick min yngste ut grundskolan

Idag är det en lugn kväll här hemma slappandes i soffan, vi är trötta allihopa.

Igår gick alltså Arve ut 9:an och nu har han en lång ledig sommarframför sig, han ska inte sommarjobba men vill göra lite fixande här hemma för en slant. Perfekt.

Matilda jobbar hela sommaren här i byn och bor här så länge och Harald stannar i sin studentlägenhet större delen av sommaren, han kommer hem någon v.

Än har vi både hjärterum och stjärterum till alla barnen men snart blir det begränsat med det.

Vi tittade nämligen på en lägenhet idag och som det verkar kan vi få den till hösten. Än har vi inte tackat ja men vi satt nyss och diskuterade möblering och vad som ska tas med så jag tror nog det blir så. Det ska bara landa lite och funderas lite till på varsitt håll innan vi pratar oss samman till ett beslut.

Just nu är jag rätt slut och orkar knappt ta itu med beslutet och ännu mindre allt vi har framför oss. När vi väl är på plats tror jag att det kommer att kännas både rätt och väldigt bra men vägen dit blir inte helt lätt. Vi har bott i huset sedan -94! och har samlat på oss mycket bra att ha och en del lump också. För att inte tala om alla minnessaker <3

Har världens bästa kolleger som fixade så jag blev ledig imorgon också <3 Älskar vårt gäng och den omtanken vi visat mot varandra, heja oss!

Lägenheten är en 3:a, här finns knappt några 4:or i byn och eftersom vi båda jobbar här och dessutom Arve tydligt har deklarerat att han vill bo kvar här så får vi ta en 3:a. Men den är väldigt bra planerad och har gott om uteplatser, den är i 2 plan och har uteplats på båda plan. På nedervåningen finns de båda sovrummen, badrum och klädkammare. På ovanvåningen finns kök, vardagsrum och badrum.

Att indirekt putta sina stora barn ur boet känns inte alls bra men de är båda ärliga, brutalt ärliga ibland och har båda sagt att de inte tar illa upp utan förstår oss och tycker att vi gör helt rätt som flyttar och följer våra drömmar. Givetvis är de alltid välkomna till oss i alla lägen och vi ska ha bäddsoffor så där är plats till dem båda att sova över. Dessutom ska vi ha rumsavdelare efter soffgruppen så det blir mer avskärmat.

Så nu är vi ett steg närmare och förhoppningsvis kommer huset ut i September till försäljning.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Helena Carlsson Nilssons foto.

 

Nu fick vi planera lite mer

Hej

Idag fick jag tips om en lägenhet som blir ledig ifrån September här i byn

Lägenheten ligger i ett av de områdena jag gärna vill bo i och nu får vi sätta fart här hemma för att hinna klart med det vi tänkt oss.

Ikväll har vi planerat vad vi måste göra, kanske ska göra och en budget till det. Känns som det är realistiskt också tack och lov. Men någon sem till Malta lär det inte bli i Sept tiden och pengarna får gå till huset tror jag, eller så kanske vi kan unna oss någon v där nere. Det hade varit så skönt att komma ner snart igen och att kunna simma i Medelhavet samt att träffa Mariella igen och hennes goa familj.

Men snart kan jag göra det ofta och det gör det absolut värt en ev inställd semresa  – det är en jättemorot jag har framför mig nu!

En fin lägenhet och pengar på banken <3 = jätte morot

Så nu är det full gas som gäller och jag ska försöka ha disciplin att inte bara njuta av vädret då jag väl är ledig…..

Bildresultat för full gas

 

Här kommer svaren:) ang Malta och hur vi ska ha det framöver!

Hej, Söndag fm här och vi sitter framför skärmen gubben och jag. Lite trötta efter att ha varit iväg hela dagen igår  i Hässleholm där det var Power Meet 2018 .

Gabriella Perssons foto.

Vädret under dagen var underbart, såg någon uppgift på att det var uppemot 28 grader. Ca 4000 bilar var där så det var massor av folk och bilar att titta på.

Idag är det inte lika fint utan lite kyligt ute och regnet hänger i luften, trist för vi hade hoppats på en stranddag. vattnet här 16-17 grader i vattnet och det är helt ok för ett snabbt dopp om solen gassar på. Det har varit ett underbart väder att komma tillbaks till från Malta. jag har kunnat ha samma typ av kläder och har inte frusit en gång!

Men jag saknar ändå att vara där, denna årstiden och många månader framöver kan man räkna med att få sol och helt ok temp i vattnet, ingen stress av att jag måste passa på pga stora väderomslag. Dessutom är det ingen vardag att ta hänsyn till utan tiden är min egen.

Igår var där en heldel som frågade hur vi haft det och som hade funderingar på vad vi ska göra i framtiden och i nutiden.

Då vi reste ner nu sist valde vi att bo i Birzebbuga eftersom det var en av de ställena vi funderade på att köpa ett boende i. Det vi vill ha i kombination med att där är mycket till salu gjorde oss mer nyfikna på Birzebbuga även om vi tänkte att Freeporten gjorde att det inte var en av favoritplatserna. Vi hade varit i staden över dagen, tagit ett dopp och promenerat omkring lite men inte mer.

Nåväl vi hyrde en lägenhet väldigt nära Freeporten och vi blev snabbt positivt överraskade över att den inte alls störde oss. Det var till och med lite rofyllt och mysigt att titta på arbetet där och fartyg som kom och gick.

Vi promenerade omkring mycket i Birzebbuga och kände oss för, staden är uppdelade i två delar Kalafrana och Qujjenza. Qujjenza ligger närmst Marsaxlokk, Kalafrana och är den delen där vi bodde. Båda delarna har varsin bukt med strand och båtar i, Kalafranas är större. Lekplats finns också i båda bukterna och även där är Kalafranas större, de har ett rejält område (för att vara Malta) med både lekplats och plats till att cykla, spela basket och springa av sig på. Mer ska där bli, de håller på och bygger ett område till att cykla och åka skateboard i.

Vi var mest i ”vårt” område men tyckte nog eg bäst om det andra, det var som sagt lite mindre och kändes mysigare och lite mer genuint. Även om Birzebbuga inte har den där genuina gamla känslan av att tiden stått still som Kalkara och framförallt The Three Cities ger.

Men Birzebbuga levererade ändå och då vi försökte tänka både praktiskt och med hjärtat så vann det mer och mer fr varje dag. Vi besökte de ställena vi också tycker väldigt mycket om Mgarr, Marsaxlokk och Kalkara och även de ställena vi tänkte kunde vara intressanta på pappret men som vi inte hade fått någon känsla för/ inte hade upplevt innan såsom Marsaskala, Ghaxaq, Zejtun och Bahrija.

Mgarr och Kalkara tycker vi fortfarande väldigt mycket om men de är för opraktiska, svårare att ta sig dit och svårare med framkomlighet till exempel. Marsaxlokk är mysigt med bara ett stenkast bort från Birzebbuga så det känns som det får vi på köpet:) Marsaskala får jag inga positiva vibbar ifrån, kan inte sätta fingret på det men där känns helt enkelt inte rätt. Ghaxaq levererade inte heller men däremot Zejtun blev jag positivt överraskad över. Bahrija var mysigt men det om något hade varit osmidigt att köpa ett boende i, en busslinje dit och från med gles tidtabell….

Så vi beslöt oss att räkna ut alla andra alternativ och bestämma oss för att det är i Birzebbuga vi ska köpa ett boende!

Fotot nedan är ifrån då vi fattade beslutet! Vi satt på bussen till Luqa för att gå till Kirkop och deras Irkotta marknad/festival.

Gabriella Perssons foto.

Välkomna till Birzebbuga med andra ord! Nu kan ni börja kolla på vad ni vill göra där men givetvis på hela ön Malta och även Gozo och Comino.

Vi har däremot inte alls tittat på framtida boende, det får vänta tills vi har pengarna på banken och vi är redo att ta nästa steg. Det vi ska börja kolla på och diskutera är hur vi vill ha vårt framtida boende på Malta. Vad är viktigt för oss, vad ska vi kompromissa om och vad är viktigt för var och en av oss?

Vad vi vet är att det ska ha 3 rum till att sova i, antingen 2 sovrum och ett study eller helst 3 rum som räknas som sovrum. Minst en rejäl uteplats, gärna takterass och då ska man ha sin egen del i den eller hela och den ska nås från vårt egna boende. Inredningsmässigt gillar jag valv och gubben gillar sten, finns det är det ett pluss men annars får vi renovera senare. Jag tycker mycket om klinkers golv och inte alls om golv med marmorkross i, gubben bryr sig inte om vilket. Tar gärna emot tips på vad vi mer ska tänka på och diskutera igenom innan.

I nuläget kan vi inte köpa något på Malta utan vi måste först sälja vårt hus här i Kivik för att få loss pengar, vi renoverar här hemma och när det är någotsånär klart tar vi nästa steg.

Tar kontakt med samma mäklare som förra gången vi tänkte sälja det…..

Säljer huset

Sätter oss i en bra lägenhet = marklägenhet som vi kan trivas i allihop.

Flyttar till lägenheten och kan förhoppningsvis trycka in alla kartongerna som ska till Malta någonstans….har nog 50 kartonger som ska ner till Malta med heminredning samt barnsaker och minnessaker i.

Pratar med en bank på Malta och sätter in våra pengar där samt börjar föra över pengar dit varje månad för att visa att vi är köpstarka. Eller så lånar vi upp pengarna i Sverige som behövs för att köpa på Malta.

Tar kontakt med vår svenska kontakt på Malta, en tjej från stan helt perfekt! Sedan hjälps vi åt att leta boende via nätet.

Åker ner och tittar på intressanta objekt.

Köper ett boede

Tar kontakt med flyttfirma och får ner våra kartonger eller åtm merparten av dem. Jag har fått prisuppgift på vad de tar per kubikmeter och 3 eller 4 kubikmeter är det vi tänkt oss att de tar ner.

Reser ner så ofta vi kan, jag kan enkelt göra det var 6é v som mitt schema ser ut och kan säkert vara där några dagar utöver det då och då. Tänkte ta med mig vänner och bekanta ner så gott som varje gång jag reser ner!

 

Resa ner.

Bokar man i godtid eller tar en sista minuten biljett så kan man komma väldigt billigt undan, några hundralappar.

Resan tar ca 3 h och i nuläget är det Kastrup som gäller som närmsta flygplats.

Från flygplatsen på Malta, Luqa så finns det några bussar som tar en till Birzebbuga bland annat en flygplatsbuss. Det är en stor fördel för de går ofta och även på helgerna.

På flygplatsen på Malta kan man köpa olika sorters busskort så man smidigt kan ta sig runt på ön.

 

Återigen, kolla gärna upp Birzebbuga och fråga gärna om ni undrar något. Antingen via funktionen här på bloggen – jag får meddelande så fort ni skriver här, eller via messenger – då blir det bara mellan dig och mig, eller för er som är med i min Facebook grupp – då kan ni även skriva där, då läser de som är med i gruppen inlägget.

 

Här är foton från den delen av Birzebbuga vi bodde i, vi hoppade på bussen till Luqa för att åka till Kirkop istället för att gå vidare till andra delen och ta mer kort där. Det får bli nästa gång:)

Gabriella Perssons foto.

Här ser ni tydligt det jag berättat ovan, att där är två vikar

Gabriella Perssons foto.

Härlig utsikt från gatorna ner mot havet

Gabriella Perssons foto.

Gott om små affärer, bagare, slaktare osv.

Gabriella Perssons foto.

Ungefär så här ser det ut gata upp och ner, ganska platt för att vara Malta.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Här tar bukten slut och man går vidare mot v till nästa del av Birzebbuga. Pretty Bay som stranden heter till höger ( om man står med näsan utemot Medelhavet). Freeporten skymtas på andra sidan av bukten.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Vattenpolo klubb, de ligger också till v om Pretty Bay strax bredvid fotot innan från där bukten tar slut.

 

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Här börjar stranden och vattenpoloklubben är till v om denna remsan. Det som byggs är där cykel och skatebord området ska vara.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Boende för katter, det finns lite här och där i parken små hus för katter.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Ovanför Pretty Bay, bra att söka skugga här.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Även detta ovanför Pretty bay.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Här slutar sanden och det finns klippor istället, här är ok med barbecuse på stranden inte i området innan. Finns stora skyltar om det, ofta samlas familj och vänner och tillbringar många h på stranden. Det kan vara tält, grill, lampor, liten bassäng till barnen, stol och bord och allt möjligt annat så det tar upp en ganska stor yta. Ser väldigt härligt ut och okomplicerat.

Gabriella Perssons foto.

Snart framme vid Freeport området, här ovan finns några restauranger.

Vad tycks?

 

<3

 

 

 

4 år sedan

Denna kom upp i mitt flöde på Facebook idag som ett minne att dela

4 år sedan <3

4 år sedan, det känns som ett tid i annat liv men känslorna slår emot mig då jag såg fotona

Vet ni vad det är?

Det är foton från då jag fixade här hemma då mäklaren skulle komma och värdera huset och jag fixade till plattorna vid trappan. Sopade först men alla löv bara blåste tillbaka så jag tog fram grovdammsugaren istället.

Minns hur jag fejade och hur nervöst och spännande det var då mäklaren gick igenom huset och frågade, kommenterade och värderade och hur jag hoppade av glädje då hon gott över att allt gått så bra.

Vi bokade tid för då fotografering och planerade när huset skulle läggas ut till försäljning, förberedde för försäljning med gubbens uppgifter eftersom han inte skulle finnas på plats. Han skulle ju vara på Malta.

Någon v senare gick alla planerna i kras, fotografen hann inte få redan på det utan kom hit klämkäck och redo och jag fick berätta för honom att allt var inställt. Mäklaren var schysst och ställde in allt kostnadsfritt och vi ska anlita henne nästa gång, absolut! Över 100 nedpackade kartonger, många frågor från alla omkring samt från nyfikna nästan okända personer. Alla känslor som studsade omkring och samtidigt jobba och hålla vardagen flytande och stötta. Det är inget jag hoppas uppleva igen. Våra nuvarande planer är tryggare och ger förhoppningsvis oss en bra vardag och lite guldkant både här och där.

Usch så ledsen jag blir av bara dessa två fotona, tårarna kommer.

Men i nuläget hade jag inte velat flytta till Malta på heltid, inte ha mina barn här och vardagen där. Dessutom trivs jag så mycket bättre på jobbet än vad jag gjorde då. Har en bättre vardag nu som ger mig det mesta jag behöver.

 

Åter i Sverige

Hej

Har varit på Svensk mark i ca ett dygn nu och det var verkligen ljuvligt väder att komma hem till

Ikväll har jag suttit på trappan med en rejäl kopp te klädd i linne och shorts, känns varmare än kvällarna på Malta

Återresan gick bra men tog sin tid, det var mycket meck på flygplatsen innan vi kunde lyfta ca 2 h försenade. Så det blev sent innan vi kom hem och väl hemma överraskade Arve oss med att redan var hemma. Han hade tagit bussen hem istället för att åka till sin vän som han sovit hos, gulligt och givetvis helt ok men det kändes rätt tråkig att inte ha tid och ork till honom fullt ut – jag ville bara i säng.

Fick samtal från H och han är hos oss nu i några dagar. Ska rå om honom lite <3

Nattsömnen blev inte så god och sedan var det bara till att gå upp och få upp Arve som njöt av sin säng och sitt kedjetäcke som han inte fått med sig till vännen. Skjutsa honom till skolan och sedan var jag på jobbrelaterat möte hela fm, hälsade sen på mina föräldrar, handlade en gåva till mamman där Arve fått bo och hämtade upp Arve. Körde och hämtade upp Arves saker hos vännen och lämnade min lilla gåva och sedan äntligen hem. Har nu mot kvällen till packat upp och planterat lite som ska påminna om Malta´s grönska här hemma. Vet inte om man får ta med sig blomskott mellan länderna, tror man får det?

Hemmet står kvar och trädgården prunkar, syrenerna blommar och doftar för fullt och smultronen står i blom. Mina kryddor har växt så det knakar utom basilikan som någon ohyra ätit upp det mesta av.

Bertha är lite mer tillgiven och som vanligt idag, min väninna hade lämnat henne igår kväll här hemma och Arve hade varit här redan då så hon fick en bra start här. Men hon var lite mer intresserad av att dofta runt än att hälsa på oss och var väldigt undergiven. Slängde sig på rygg i tid och otid….katterna däremot var glada att se oss och speciellt Rut visade sin uppskattning med att spinna mycket.

Jag är fortfarande röd på ryggen men nu kliar det som tusan så jag har väl snart fått bort brännan och blir brun istället. På ryggen fjällar man väl ändå inte! Annars går det fort att hamna i vardagen här och ha kvar vår resa som att vackert minne men som redan börjar känna avlägsen. Det är mest all tvätt som påminner om resan:)

Tror det kommer att ta någon dag innan jag sätter mig och skriver ner det jag har kvar att berätta om resan, känner att nu vill jag in i vardagen och njuta av vädret fullt ut. Blev ju verkligen vardag och till att vara mamma direkt.

Gabriella Perssons foto.

Frukost på flygplatsen, första otrevliga maltesen denna resan jobbade där. Jag har en vanlig croissant men gubben äter en med omelett i.

Gabriella Perssons foto.

Lång väntan

Gabriella Perssons foto.

Väskorna lastas av igen, felräkning så allt fick göras om. Känns sådär att sitta på planet och se väskorna lastas av:(

Gabriella Perssons foto.

Bye bye Malta, det enda positiva med att vänta ombord på planet i 2 h – jag var glad då vi lyfte.

Gabriella Perssons foto.

Bye bye <3é landet.

Gabriella Perssons foto.

Lite Malta med mig hem. Prickly pear 

Gabriella Perssons foto.

Någon sorts sukleant

Gabriella Perssons foto.

Dessa mår inte så bra, skulle kunna bli en fin buske om de rycker upp sig….ser rätt mörkt ut……

Hittade denna infon så jag har nog varit laglig.