HELGTRIPP TILL MALAGA FRÅN MALTA – MEDELHAVSTUREN

Är det något man som sol- och badälskare aldrig kan få nog av så är det medelhavsklimatet. Som tur är finns det billiga flyg hos momondo som tar dig hela vägen från Malta till Malaga och tillbaka.

Trots att de flesta medelhavsstäder bjuder på lika underbart väder var du än befinner dig skiljer sig den kulturella aspekten från stad till stad. Hamnstaden Málaga i det spanska Andalusien är inget undantag. På bara en helg kan du uppleva den spanska solkustens pärla som du aldrig sett den innan.

Det är inte för intet som Malaga nominerats till 2016 års Europas kulturhuvudstad. Med en historia som sträcker sig över mer än 2,800 år är Malaga en av de äldsta städerna i världen. Den otroliga arkitekturen tar aldrig slut och även om de arkeologiska kvarlevorna och monumenten skapar ett sorts “öppet museum” finns det ett par andra museum du inte får missa i det här museumsmeccat.

Colección del Vidrio y Cristal de Málaga
I det här inglasade muséet finns fler än 3,000 glasstycken samlade från olika tidsperioder och kulturer där glaset är placerat i miljöer som representerar dess kulturella historia. Av de 3,000 styckena är 1,000 permanent utplacerade, medan resten roteras regelbundet.

Adress: Calle Gaona, 20 (Framför San Felipe Neri Kyrkan)
Biljetter: 1.50-3.00 Euro

Museo Automovilistico De Malaga
I en gammal tobaksfabrik från tidigt 1900-tal hittar du numera omkring 90 vintagebilar utställda efter tillverkningsår. Här får du se några av de finaste åken bland allt från Rolls Royce och Bentley till Bugatti och Ferrari.

Adress: Edificio Tabacalera, Avenida Sor Teresa Prat, 15
Biljetter: 3.00-6.00 Euro

Alcazaba
Denna palatsliknande arkitektur byggdes mellan år 1057 och 1063, och är förmodligen den viktigaste kvarvarande militära befästningen från den Spansk-Arabiska tiden. Intill Alcazaba ligger också ruinerna av en gammal romersk teater från det första århundradet.

Adress: Calle Alcazabilla s/n, 1
Biljetter: 0.60-3.45 Euro. Gratis entré söndagar efter kl 14.00

Museo Interactivo de la Música Málaga
Det här fascinerande musikmuséet har en av Europas mest kompletta privata samlingar med mer än 400 instrument från olika tidsperioder, länder och kulturer. Den interaktiva delen med sina avancerade tekniker låter dina sinnen uppleva musiken på ett helt nytt sätt.

Adress: Muralla Plaza de la Marina s/n
Biljetter: 2.00-3.00 Euro. Gratis entré för barn under 10 år i vuxet sällskap.

Museo Picasso Malaga
Som född och uppvuxen i Málaga är det inte mer än rätt att Pablo Picasso har fått sitt eget konstmuseum i staden. Trots att idén för muséet föddes så tidigt som på 1950-talet var det inte förrän 2003 som Málagas Picassomuseum slog upp dörrarna. 285 stycken konstverk har donerats från Picassofamiljen som har en stark anknytning till området.

Adress: Palacio de Buenavista, Calle San Agustín, 8, 29015
Biljetter: 4.50-8.00 Euro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *