Malta

Utsikt över St Julians

Malta St. Julians

Godmorgon!

Nu har vi just ätit nutellamacka och ägg, en given frukost i varma länder! Utsikten från Honkens balkong ser ut på detta vis. Ute skiner solen och vi ska strax iväg ner till stranden.

Igårkväll landade vi på Malta och möttes av en svalkande 27gradig vind. Utanför flygplatsen stod Honkens chaufför och väntade på att köra oss till St Julians och Honkens lägenhet.

Väl där möttes vi av vad jag trodde var bomber, men fick snabbt förklarat för mig att det var fest nere i St Julians och malteserna har fyrat av dessa smällare hela dagen. Det är som fyrverkerier fast utan ljusen. De bara smäller högt som satan! Och jag överdriver inte när jag säger att de small var femte minut.

Efter ett klädbyte vandrade vi ner till havet och och åt middag. Maltas nationalrätt är kanin i rödvinssås men de är tydligen galna i allt som har med kanin att göra.. Så Emil vågade sig på en kaninravioli!

Som sagt var det fest i St Julians och det var kyrkorna som partajade. Vi tog en promenad utmed havet och gick förbi ett tåg av präster som bar runt på en stor (och uppenbart tung) staty. Det var folk överallt och vi var trötta efter flyget så vi begav oss hemåt.

Idag vid fyra ska vi på lägenhetsvisning, spännande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *