SICILIEN DAG TVÅ

Vår andra dag på Sicilien var något molnigare och det blåste en hel del vilket jag inte alls hade räknat med när jag packade väskan. Av någon anledning tänker man fortfarande ”som en svensk” att ”-åh, Italien är ju varmt!” när Malta i själva verket ligger söder om Italien och det knappast är varmare där är här…

Vi bestämde oss i alla fall för att promenera bort till Isola Bella, en ö som sitter ihop med fastlandet när tidvattnet är lågt! När vi kom dit var det ett par meter vatten mellan stranden och ön så vi fick snöra av oss skorna och lunka över :)

Isola Bella

Isola Bella

Brrrr...!

Brrrr…!

"Open until 1 hour before sunset" :)

”Open until 1 hour before sunset” :)

Här är jag på toppen!

Här är jag på toppen!

Vackra vyer.

Vackra vyer.

2015-04-04 11.25.29

Här sitter Isola Bella ihop med fastlandet, olika mycket beroende på tidvattnet!

 

Erik på äventyr.

Erik på äventyr.

Efter lite äventyrande på Isola Bella åkte vi upp till Taormina för att strosa runt och kika på deras amfiteater. När vi turistat klart tog vi en afternoon tea på närliggande hotell och puttrade därefter upp till Castelmola som ligger på en ännu högre bergknalle än Taormina. Där åt jag mitt livs godaste skaldjurssoppa! Den var så god att jag vill åka tillbaka enbart för att få äta den igen. Så är ni i Taormina, åk till Castelmoa och ät skaldjurssoppan på La Taverna dell’ Etna!

2015-04-04 14.11.43

Castelmola seafood

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *