Festa Frawli in I’mgarr 2014

jordJa, för ett par veckor sedan så började de berömda ”Festa” och en av de första var Festa Frawli I’mgarr. Ja med andra ord, jordgubbsfestivalen i Mgarr. Jo man kunde hitta allt som hade med jordgubbar att göra. Vad sägs om jordgubbspasta, eller pizza med jordgubbar på. Jag höll mig till de mera traditionella varianterna.

Jo Malteser vet hur man firar med hela familjen, under sommaren så är det någon form av Festa i någon by på Malta, det är folkfest, oftast anordnad av del lokala församlingen. Det dekoreras och smyckas ute på gatorna, på kvällarna är det folk i ett myller, unga som gamla, och det är rätt kul att alla åldrar möts.

jord 2Framöver så kommer det nästan att vara något event varje helg, så det gäller att hänga med, det anordnas privata BBQ, jo det gäller att känna lite Malteser för att uppleva det verkliga livet ute i byarna. annars svårt att hitta och veta vart man ska ta vägen. Jo de bästa partyna är inte i Paceville, de bästa hitta man bland lokalbefolkningen och de som anordnas ute på landsbyggden här. Gianpula har det bästa utbudet över sommaren.

Jo mycket kan man hitta här nere, kommer att återkomma med några guldkorn från de sista veckorna.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *