Julen nalkas även på Malta

brevJa, många tror att vi har det varmt och skönt här nere, nä inte precis, men även vi får mysa med levande ljust och myspys den här årstiden.

Idag kom ett brev i lådan här på ”The Winter Street” här i Mosta. Oh vad tror ni det innehöll, en vänlig skäl som skickade glöggkryddor och skumtomtar. Jo jag säger bara mums, det blir hemgjord glögg till helgen, ett härligt gott vin som spetsas med lite brandy, så har man den bästa glöggen.

Jo, det är en fin högtid med mycket ljus, det är ett katolskt land, det märks. För mig som Spiritualist så förstärks den fast den inte finns någon kyrka jag kan gå till så nöjer jag mig med den fantsikta Domen här i Mosta. Att bara få sitta ner och bar få vara. ”Julefrid det önskar jag alla”

Tack till den själv som skickade brevet, det var absolut välkommet.

1526193_766106600070545_2006565281_nJa helgen som var blev det faktiskt lite pepparkaksbak, vilken härlig doft det spred sig här i huset. Bara det skapar julkänsla här. Tyvärr så hade brödkaveln försvunnet någonstans på vägen, jo det går utmärkt med en vinflaska också 🙂

Om jag ska var riktigt ärlig så får jag faktiskt mer kulkänsla här nere än i Sverige, men jag upplever det mer avslappnat och mindre hysteriskt samt att även varför vi firar jul kommer fram i högtiden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *