Mäster Skräddare

068Jo, utbildad skräddare är jag, med både gesäll och mästar brev i herrskrädderi. Visst lite udda för att vara svensk som hamnar på denna ön där det är mest gambling och telecom etc som ger de flesta jobben för svenskarna. Att jobba som designer och pattern maker är lite annorlunda här, än vad det är i sverige, ett mycket kreativt jobb och intressanta kunder som man får träffa och jobba med.

Men jag har även fått ett annat projekt att jobba med, och det är MTM Made to measure. Jag åker runt till våra butiker och träffar utvalda kunder, ibland möter jag även upp kunden på deras hotel. Mäter av dem, konstruerar mönster och skickar till produktionen och sen får jag ett plagg tillbaka som jag provar av på kunden, ja nästan lite skrädderi. Det var så jag en gång började med Oscar Jacobssons måttillverkning i Borås, endast ett blott minne av den produktionen.

För den svensk i Sverige som vill handla plagg jag jobbar med så öppnade vi härom helgen en Gagliardi shop på Hansa Galleria Marty i Malmö, den första utanför Malta, så jag kan vara stolt att det blev Sverige av alla länder.

I promised Isabel that I will be wriitng in English too 🙂

I work for a Maltese textile company and I’m the only Swede, meaning that most of my friends are Maltese foremost is Isabel Bezzina, her butcher shop is located in Haz Zebbug and is called ”T’Imelda” (literally translated as, Of Imelda)

Isabel, always serves with a smile and her usual welcome note: ”Hello Anders how are you”.  The service is excellent and value for money with the best cuts ever that you can find all over the island.  She is always curious about other countries’ cuisines, soon we will be trying our hands on salted pork our own Kroppkakor even here in Malta.

At T’Imelda you will find the best Maltese sausages, with a perfect blend of spices and salt, excellent for your BBQ.

Isabel and T’Emelda Butcher Shop can be found by taking the first turn when you’re leaving Qormi towards Zebbug and take the first turn after the Toyota showroom.

2 kommentarer

 1. anders   •     Author

  Hej Karin,

  Vi är inte många mönsterkonstruktörer här på Malta, jag känner endast till två företag man kan jobba på.
  Det finns en del skräddare, samt en hel del modeskapare, men det är kul. Senare i vår har vi Malta Fasion Awards, Malta Fasion Week, med deltagare från hela Europa. Det är som ELLE Galan i Stockoholm, har själv varit med två ggr som gäst.

  Det som finns kvar av produktion på Malta är huvudkontoren, produktion för oss på Bortex ligger i Tunisien och Serbien.
  Men det finns planer att starta upp en High Class line här på Malta, men då pratar vi om kostymer för 100-150 Euro styck.

  Kul att du skrev
  Anders

 2. Karin   •  

  Hej Anders,

  Kul läsning! Snubblade in på din blogg av ”misstag” men fann den väldigt intressant. Finns det produktion/tillverkning av textil/kläder och/eller skor på Malta?

  Jag jobbar själv som mönsterkontruktör.

  Bästa hälsningar,
  Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *