Nu får vi ta och värma upp oss lite!

DSC_0268Ja nu är vintern här, ja kanske inte så kallt ute men det blir rått och fuktigt inne, så man känner sig kall ända in på benen.

Just nu har jag gasolkaminen på, för att torka upp luften, tvätten hänger på tork framför. Man är glad det de dagar då man kan hänga ut tvätten i solen. Men de senaste veckorna har det regnat rätt mycket, och då menar jag rätt mycket också. Vattnet flyter oftast på gatorna så att det är som att köra båt istället för bil.

DSC_0284Jo, jag värmer upp min bostad på lite olika sätt, mitt vardagsrum står gasol kaminen, i matsalen har jag en krukvärmare, 5 värmeljust i och det blir faktiskt lite värme från den. Och i sovrummet så har jag ett oljefyllt element för att värma upp lite innan jag ska gå och lägga mig. Central värme ja vad är det? Jo jag har faktiskt också en kamin i vardagsrummet, men ved får man köpa i säckar, ger inte så mycket genom att den mesta värmen går ut, skorstenen är bara ett metalrör och den lagrar ingen värme alls. och ved är inte det billigaste!

DSC_0286Tyvärr så är det inte vanligt med två glas fönster här, jag har gamla järnramar till fönstren, ser mysigt ut men det drar in kall luft i springorna.

Något som inte är så dumt det är att använda ugnen och laga mat i, då får man lite värme i köket också 🙂

Ja så här vid jul så tänder man lite värme ljus för att få myspys. Tyvärr hittar man ju inga riktiga stearinljus här nere. Men jag hittade några långa ljus till adventsljusstaken i alla fall, så de får man bränna med andakt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *