Solnedgång från Ghajn Tuffieha

solnedgangEn otrolig vacker solnedgång igår kväll när jag hade med mig mina vänner Anders o Lars från Karlstad. Deras första gång här pa Malta. Hade en härlig stund på stranden Ghajn Tuffieha Reviera. Jepp absolut ett bad!

Ja, det finns sandstränder på Malta, men det finns också en de klippiga stränderna runt om i sliema bl a, kan biland själv föredra de klippiga stränderna, man har ju inte hela stranden med sig hem.

Den nedersta bilden visar Reviera med det gamla hotellet Reviera, vilket också har givit namn åt denna delen av stranden. Hotellet har under sin storhetstid även varit plats för amerikanska filminspelningar.Riviera

Bland de mer nutida filmerna från Malta har vi bl a Popeye, där även den lilla byn finns kvar att besöka Popeye Village, måste ta mig dit en dag. Sen såg jag för några år sedan The Devil’s Double med Dominic Cooper. Jag och min vän Angela var och såg den, vi fnissade lite när vi såg olika platser som vi kände igen.

2 kommentarer

 1. Anders   •  

  Hej Bengt,
  Du kan få en lägenhet med två sovrum och kök/vardagsrum med en god standard från 350 euro upp till 3500 euro om du vill, det beror på vart på ön samt vilken standard du vill ha. Områden runt Sliema och San Giljan kostar det mer än upp i Qawra och San Pawl Il-Bahar. Nere på södra delen runt Marsascala är det också lite billigare men mer turistiskt.
  Mat priserna tycker jag inte skiljer sig så mycket, finns många större matvarubutiker samt att man kan gå till de olika slaktare, bröd och grönsaksbutiker och handla liter mer som förr i sverige.
  Att gå på restaurang här nere är billigare och speciellt nu när svenska kronan är stark.
  Sen har vi ju våran egen Svenska butik i San Giljan.

 2. Bengt Rosén   •  

  Hej jag undrar hur är priserna på Malta jämfört med Sverige, mat i butik och restaurang även vad en lägenhet kan kosta. Jag funderar på att flytta ner över vintrarna om ett par år, har boende hemma fixat på somrarna så tänkte hyra året runt där nere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *