Bo på Malta

När man väljer att flytta till Malta så kan det vara svårt att föreställa sig hur livet ska se ut. Självklart ser man framför sig sol, bad och härliga människor och allt som är nytt men man kan ofta missa de små ”självklara” detaljerna som matbutiker, tandläkare, frisörer blomsterland mm. Här kommer därför lite tips på Maltas utbud så du vet vad som väntar när du bor på Malta!

Sjukhus/vård på Malta

Att flytta utomlands är ett stort steg och för att slippa känna sig orolig är det bra att ha ett litet hum om sjukvården redan innan man lämnar Sveriges gränser.

Läs mer om Sjukhus/vård på Malta.

Träning och gym

På Malta är det populärt med hälsa och träning och det finns ett stort utbud med träningsformer som passar alla. Många utnyttjar medelhavsklimatet och tränar ute!

Mer info kommer snart om Träning och gym.

Frisör på Malta

Det må låta som en liten sak men jag har fått frågan om frisörer oftare än du kan ana! Här kan du läsa samlade tips från våra besökare.

Mer info kommer snart om Frisör på Malta.

Tandläkare på Malta

Det finns flera tandläkarmottagningar på Malta och här kan du läsa om de som är mest populära i Sliema / St Julians.

Läs mer om Tandläkare på Malta.

Inredning & blomsterland

Planerar man att bo på Malta en längre tid så är det väldigt mycket värt att göra sin bostad till sin egen med personliga detaljer i inredningen. Ibland är ett par växter det enda som behövs!

Läs mer om Inredning & blomsterland på Malta.

Mataffärer på Malta

Att flytta utomlands är på många sätt en stor omställning och då är det viktigt att hålla blodsockernivån stabil. Här hittar du information om de vanligaste matbutikerna på Malta.

Läs mer om att Mataffärer på Malta.

Skicka/ta emot post på Malta

Att bli överraskad med paket från Sverige är bland det bästa som finns för en utlandssvensk. Att skicka/ta emot paket på posten på Malta är inte svårare än i Sverige, men det kan ta lite längre tid.

Läs mer om Post på Malta.

9 kommentarer

  1. Jennie Engström   •  

    Hej! Är denna tråd fortfarande aktuell? Ska resa till Malta i maj med min 1 åring och 2 åring, undrar om de finns möjlighet att hyra barnvagnar någonstans, så man slipper ta med sin egen? Mvh/ Jennie

    • Johanna   •     Author

      Hej Jennie,

      Vi hade vänner på besök för ett tag sedan med en tvååring och då kikade vi på att hyra bilbarnstol från den här sidan: http://littlestarsmalta.com/baby-rental-hire-service/. De hade dessvärre inte öppet på söndagar (det var då vi behövde den) så vi fick låna en bilstol av en bekant istället så jag vet inte hur bra deras tjänster eller produkter fungerar men det är i alla fall ett alternativ!

      Trevlig resa!
      Mvh Johanna

  2. Jenny   •  

    Hej!
    Vi ska åka till Malta i mars med vår bebis som då är 6 månader. Vet du hur det ser ut med märken på barnmat i affärerna? Både ersättning och smakportioner.

    Vet du även nåt om möjlighet att hyra barnvagn på plats?

    Mvh Jenny

    • Johanna   •     Author

      Hej Jenny,

      Jag har skrivit lite kort om barnmat på Malta på den här sidan: http://maltaturist.se/malta-for-barn/barnmat/. Barnmatsutbudet har vuxit rejält på Malta de senaste fem åren men det är fortfarande inte riktigt i samma klass som i Sverige. De flesta matbutiker har okej utbud dock!

      Angående hyra barnvagn så är det tyvärr ingenting jag känner till.

      Hoppas ni får en riktigt trevlig resa!

      Varma hälsningar,
      Johanna

      • Jenny   •  

        Ok tusen tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.