Bo på Malta

När man väljer att flytta till Malta så kan det vara svårt att föreställa sig hur livet ska se ut. Självklart ser man framför sig sol, bad och härliga människor och allt som är nytt men man kan ofta missa de små ”självklara” detaljerna som matbutiker, tandläkare, frisörer blomsterland mm. Här kommer därför lite tips på Maltas utbud så du vet vad som väntar när du bor på Malta!

Sjukhus/vård på Malta

Att flytta utomlands är ett stort steg och för att slippa känna sig orolig är det bra att ha ett litet hum om sjukvården redan innan man lämnar Sveriges gränser.

Läs mer om Sjukhus/vård på Malta.

Träning och gym

På Malta är det populärt med hälsa och träning och det finns ett stort utbud med träningsformer som passar alla. Många utnyttjar medelhavsklimatet och tränar ute!

Mer info kommer snart om Träning och gym.

Frisör på Malta

Det må låta som en liten sak men jag har fått frågan om frisörer oftare än du kan ana! Här kan du läsa samlade tips från våra besökare.

Mer info kommer snart om Frisör på Malta.

Tandläkare på Malta

Det finns flera tandläkarmottagningar på Malta och här kan du läsa om de som är mest populära i Sliema / St Julians.

Läs mer om Tandläkare på Malta.

Inredning & blomsterland

Planerar man att bo på Malta en längre tid så är det väldigt mycket värt att göra sin bostad till sin egen med personliga detaljer i inredningen. Ibland är ett par växter det enda som behövs!

Läs mer om Inredning & blomsterland på Malta.

Mataffärer på Malta

Att flytta utomlands är på många sätt en stor omställning och då är det viktigt att hålla blodsockernivån stabil. Här hittar du information om de vanligaste matbutikerna på Malta.

Läs mer om att Mataffärer på Malta.

Skicka/ta emot post på Malta

Att bli överraskad med paket från Sverige är bland det bästa som finns för en utlandssvensk. Att skicka/ta emot paket på posten på Malta är inte svårare än i Sverige, men det kan ta lite längre tid.

Läs mer om Post på Malta.

9 kommentarer

 1. Jessica   •  

  Hej
  Vad vet du om att bo i swieqi och gå i skolan i st julians don guseppe scierri?
  Kommer inte ha råd med privat så behöver en bra statlig
  Jag är ensam stående med två barn. En på sju och en på 18 mån
  Alla råd emottages gärna
  Tack

  • Johanna   •     Author

   Hej Jessica,

   Vad kul att ni är sugna på att flytta till Malta! Under mina år som barnflicka så jobbade jag för flera familjer som bodde i Swieqi, det är mer radhusområde än Sliema och St Julians som har mer lägenhetskomplex. Givetvis finns det mycket lägenheter i Sweiqi också men också en del townhouses. Dessvärre känner jag inte till skolan du nämnde i St Julians. Om du har facebook skulle jag rekommendera dig att gå med i gruppen Föräldrar på Malta, där kan du komma i kontakt med andra barnfamiljer och hitta mängder med tips och råd inför en flytt med barn.

   Stort lycka till!
   Varma hälsningar,
   Johanna

 2. Erika Bengtsson   •  

  Hej Johanna :)

  Jag bara undrar varför jag inte kan klicka på: mer info om Träning och gym. Den är bara svart? samma sak på Frisör på Malta.

  Ps.
  gillar din hemsida väldigt mycket, den är mycket fint upplagt :) !

  • Johanna   •     Author

   Hej Erika,

   Vad kul att du gillar hemsidan! Tyvärr har jag inte hunnit skriva info om Träning samt Frisör på Malta men tanken är att det ska dyka upp mer info där så det är därför de är blanka för tillfället.

   Varma hälsningar,
   Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.