Inredning & Blomsterland

Inredning

Flyttar man till Malta så är det vanligt att hyra lägenheter som är möblerade men för att kunna känna sig riktigt som hemma kan det vara kul att addera några personliga detaljer. Det kan vara lite svårt att hitta inredning på Malta, det finns inte riktigt lika stort utbud som i Sverige och det är inte heller lika lättillgängligt. Vet man vart man ska gå för att hitta sin inredning på Malta så kan det däremot gå som en dans! Det kan vara bra att veta att inredning på Malta ofta är dyrare än i Sverige men skam den som ger sig, plötsligt snubblar man över ett riktigt kap.

The Atrium
Atrium är Maltas största butik med möbler och inredning och här finns i stort sett allt man kan söka. De har inredning för både inomhus och utomhus. Här kan du köpa allt från bestick till sängar och kaffemaskiner. På Atrium hittar man inredning från flera välkända märken, min favorit är Habitat! The Atrium ligger i Mriehel, läs mer på deras hemsida www.theatrium.com.mt.

Homemate
Homemate är en Claes Ohlsson-liknande butik som ligger i närheten av The Atrium. Här hittar du allt möjlig; målarfärg, verktyg, köksredskap, städprodukter, bokhyllor, kuddar och mycket mer. Vi köpte bord + 6 stolar i trä till vår terass från Homemate som vi varit väldigt nöjda med och vi fick allting hemkört dagen efter. Läs mer på deras hemsida www.homemate.com.mt.

Ikea till Malta
Är det möbler man är på jakt efter så saknar man ofta IKEA. Som tur är finns det lösningar på detta problem! Det finns två företag som levererar från IKEA till Malta och båda företag har liknande priser och upplägg. Räkna med leveranstid omkring 3 veckor.

Maltashopper (www.maltashopper.com) köper sina produkter från IKEA Sicilien (Catania) och tar en avgift på 30% totalbeloppet + en leveransavgift på €25 om orderbeloppet är lägre än €130.

Holland to Malta (www.holland-malta.com) köper sina produkter från IKEA Holland (Delft) och tar en avgift på 25% av totalbeloppet + leveransavgift på €15 om orderbeloppet är lägre än €500.

Priserna kan variera på produkterna i olika länder så kolla gärna in rätt lands hemsida. Jag brukar sitta med svenska IKEA i ett fönster och holländska/italienska IKEA i ett annat och när jag hittar något jag vill ha på svenska så är det lätt att söka efter artikelnumret i Holland/Italien.

JB Store
Det finns flera JB Store’s runtom på Malta men den största hittar man i Iklin. Där är varuhuset på flera våningar och där hittar man inte så mycket möbler utan mer inredningsdetaljer som lakan, köksredskap, mattor, kastruller, badrumsdetaljer och mycket mer. Läs mer på www.jbstores.com.

Tal Lira Jumbo Store
Bredvid JB Store in Iklin ligger Tal Lira som är en liknande butik. Tidigare fanns det en Tal Lira butik i Sliema som jag och mina vänner kallade ”en-euro-affären” eftersom allt där inne var så billigt. På Tal Lira hittar man allt mellan himmel och jord! Det finns, liksom JB Store, fler butiker på ön än den i Iklin. Läs mer på deras hemsida, www.tal-lira.com.

Butlers
En nyöppnad favorit i Sliema är butiken Butlers som jag tycker påminner lite om Lagerhaus med fyndiga små inredningsdetaljer. De har mycket till köket och badrummet men även ljus, kuddar, filtar och annat som krävs för att göra ett hus till ett hem. Läs mer på deras sida www.butlers.com.mt.

Next Home
På Bisazza Street i Sliema hittar du Next Home som är en liten, välsorterad inredningsbutik med många fina inredningsdetaljer och gå-bort-presenter. De har även en hemsida man kan köpa produkter från men detta är något jag inte testat själv. Har du? Lämna gärna en kommentar i så fall! www.mt.nextdirect.com.

Zara Home
I Sliema hittar vi även den populära butiken Zara som har en hel avdelning med Home-artiklar på övervåningen. Doftljus, serviser, mattor, Kids-serien och annat smått och gott går att hitta här. Kika in www.zarahome.com/mt.

Ironmongeries
Är du liksom jag ganska pysslig av dig? Då ska du söka dig in till någon av alla små järnhandlar som man ser här och var på Maltas gator. De flesta är otroligt hjälpsamma och där finns i stort sett allt man behöver i verktyg- eller pyssel-väg. Letar du efter något som mot all förmodan inte finns hos dem så kan de garanterat hjälpa dig med var du kan finna det du söker.

Blomsterland

Blommor kan få vilken lägenhet som helst att kännas mer hemtrevlig! Precis som järnhandel så finns det små blomsterbutiker lite här och var som säljer både snittblommor och krukväxter. Varje lördag finns det dessutom ”Flower trucks” i Sliema, oftast i närheten av Zara, där man kan köpa snittblommor.

Piscopo Gardens
Piscopo Gardens ligger i Burmurrad och har störst utbud på växter och blommor för både inomhus- och utomhusbruk. Under sommarmånaderna hittar man dessutom både utomhusmöbler och grillar här! Många i personalen är kunniga och kan ge dig tips och råd om hur du bäst tar hand om dina växter i Maltas klimat. Läs mer på deras sida www.piscopogardens.com.

Jardinland
På vägen ut mot Golden Bay hittar du Jardinland som också är en av de större butikerna för växter och blommor på Malta. Läs mer på www.jardinland.com.mt.

Central Flower Shop
På The Strand i Gzira finns en blomsterbutik som kan klassas som ganska liten men med lite större utbud än de flesta små butiker. Vill man inte åka så långt så kan man eventuellt hitta det man söker här. Läs mer på deras hemsida www.centralflowershop.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.