Jag stannade inne utan att känna mig skyldig

Okej, så det har varit sol mer eller mindre varje dag sedan vi kom till Malta. Det har varit varmt och badväder alla dagar. Mina val av kläder har till 99% bestått av shorts och linne. Ibland en klänning eller en kjol. Lite solkräm, solglasögon och en keps. Sandaler på fötterna. Jag tror alla förstår mitt upplägg för dagen. Dessutom kan jag ju tillägga att jag aldrig har haft samma kläder mer än en dag pga värmen. Man blir alltid lite småklibbig under dagarna och därför åker alla kläder direkt i tvätten när dagen är över. Helt underbart eller hur?

Iallafall…igår hade jag och Christian hade planerat för en hel dag med sol och bad. Vi skulle gå tidigt på förmiddagen till en beach club, hyra en stolstol och sedan ligga där hela dagen för att bara njuta av värmen och solen. Båda två såg framemot det och var helt överens om att planen var vattentät. Ha-ha. Vattentät. När vi vaknar upp och kollar ut så här himlen grå och det regnar. Solsäkra Malta bjuder på regn för första gången. Men ingen av oss är besvikna. För första gången sedan jag har kommit hit känner jag att jag med gott samvete kan ligga i soffan hela dagen och kolla på TV.

” Vara inne med gott samvete” måste vara en svensk grej. Vi är så ivriga att jaga solen att nu när jag har flyttat till ett land som har bjudit på mer sol de senaste veckorna än vad Sverige erbjuder på ett helt år kan jag inte slappna av inomhus. Inte bara har de resulterat i att jag solar några timmar varannan dag, jag är alltid ute och går. Jag snittar ungefär en och en halv mil per dag. Bara för att kunna vara ute när det är bra väder.

Dagen igår var helt perfekt. Vi kollade på serier precis som vilket annat par som helst. Kunde städa av lägenheten och ”skylla” på att det regnade ute. Trots att jag borde slappna av och inte känna en skyldighet att vara ute när det är bra väder, så vet jag. När solen tittar fram igen kommer jag sola och vara utomhus. Därför, var det heller ingen besvikelse när dagen bjöd på moln. Ännu en dag där jag kan stanna inne med gott samvete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *