Lättlurade svenskar?

Efter att ha gestaltat ”Real Housewife of Malta” i ungefär två veckor har jag kommit till insikt att det är dags att skaffa mig ett jobb. Den här föreställningen över att min lediga tid skulle vara välbehövd och underbar försvann redan under dag tre. Arbetslös på Malta utan sitt sociala liv och internet har verkligen fått mig ur min bekvämlighetzon. Så, CV:t är översatt och iväg skickat. Arbetsgivare har hört av sig för intervjuer och jag har även gått på min första arbetsintervju här på Malta. En nyttig upplevelse.

Nervös och välklädd gick jag in i rummet där intervjun skulle hållas. Ett bord och ett par stolar stod i rummet och jag hänvisade till att sitta ner och vänta. Och jag fick vänta. Hon kom ungefär femton minuter försent utan att be om ursäkt. Vi hade ju sagt klockan fyra och tydligen enligt maltesisk tid är det allt i närheten av fyra. Intervjun börjar och hon följer slavisk mitt CV. Jag går uppifrån och ner och förklara om allt som står där- mina utbildningar och alla sommarjobb. Hon är trevlig, nickar när det behövs och antecknar allt som hon finner av intresse. När vi når botten av mitt CV tystar jag och hon säger

” Ja, vi söker ju efter någon med mer erfarenhet än vad du har ”

” Okej, jag förstår ” svarar jag och känner mig lite lurad över att sitta på en intervju där personen mitt emot mig redan bestämt sig för att inte ge mig jobbet.

” Men, jag har ett annat förslag till dig. Vi har många gamingföretag som behöver folk till sin kundtjänst. Vad säger du om det? ”

” Jag vill jobba inom något där jag har en utbildning, med ekonomi eller statistik. Jag tror inte att kundtjänst på ett gamingbolag är något för mig ” säger jag och innerst inne förstår jag inte hur hon kan föreslå något sådant.

” Du har ju ingen erfarenhet så om jag vore dig skulle jag försöka jobba mig upp för att sedan kunna jobba med något du har studerat. ”

Här slutade jag lyssna. Jag sitter på min första arbetsintervju efter universitetet och kvinnan mitt emot mig förklarar för mig att på grund av min brist av erfarenhet är det lika bra att jag tar ett annat jobb. Ett jobb som är långt borta från det jag har studerat bara för att ha chansen att om några år få möjligheten att (kanske) jobba med ekonomi eller statistik. Jag sitter där och hinner tänka att jag kanske är naiv som tror att jag kommer få jobba med det jag önskar direkt. Jag trycker snabbt bort tankarna och säger att jag vill avvakta och hon får höra av sig om något annat kommer upp. Jag är inte redo att ge upp mina planer om vad jag vill jobba med.

Dagen efter fick jag förklarat att allt hon såg var snabba pengar. En svensk med bra engelska är bra pengar för alla spelbolag och för de som rekryterar. Bra för dem. För mig väntar fler dagar som arbetslös och jag är riktigt nöjd att hon inte lyckades lura ” the Real Housewife of Malta ” .

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *