Flytta till Malta

Är man sugen på att flytta utomlands och prova på något nytt så är Malta helt rätt land! Det är många skandinaver som lockas att flytta till Malta tack vare det härliga klimatet, språket och att det inte är så fasligt långt bort. Det finns lite av allt här; fantastisk natur, spännande historia, pulserande nattliv och en sak vi svenskar uppskattar: många lediga lägenheter!

Att tänka på innan man flyttar till Malta

Planerar man att stanna på Malta en tid framöver bör man kontakta både skatteverket och försäkringskassan, samt sitt försäkringsbolag.

Läs mer omInnan man flyttar till Malta.

Jobba på Malta

Ta chansen att flytta till en medelhavsö och jobba med härliga människor i en exotisk arbetsmiljö. Att jobba på Malta gör dig en erfarenhet rikare och möjligheten att göra karriär är stor.

Läs mer om att Jobba på Malta.

Boende på Malta

På Malta finns det till skillnad mot Sverige ett stort utbud av lediga lägenheter. Hitta en bra mäklare på Malta så kommer du garanterat bli nöjd med ditt nya hem.

Läs mer om Boende på Malta.

Maltesiskt ID-kort

Planerar man att bo på Malta under en längre tid är det en fördel att ha maltesiskt ID-kort. Man får bland annat rabattpå bussen!

Läs mer om Maltesiskt ID-kort.

Bankkonto, telefoni och internet

När man bosätter sig utomlands kan det underlätta att skaffa utländskt bankkonto . Nytt land innebär även ett annat utbud av telefoni och internet som man inte är riktigt van vid.

Läs mer om Bankkonto, telefoni och internet.

Försäkring på Malta

Att flytta utomlands är ett stort steg och för att slippa känna sig orolig är det bra att ha en pålitlig försäkring redan innan man lämnar Sveriges gränser.

Läs mer om Försäkring på Malta.

26 kommentarer

 1. Felicia Bas   •  

  Hej, mitt namn är Felicia och jag är 20 år.
  Jag och min tjejkompis har planer till att flytta till Malta för att börja jobba. Hur ska vi gå tillväga?

  • Johanna   •     Author

   Hej Felicia,

   Vad kul att ni är sugna på att flytta till Malta! Sök jobb redan i Sverige, även om det är lättare när man väl är på plats. Boka något billigt boende i en vecka eller två och boka in möten med några mäklare. Bestäm er för vad ni ska ha för budget och utgå från det! Beroende på hur långt från city ni kan tänka er att bo, samt vilka krav ni har på standard så borde ni kunna hitta en lägenhet med två sovrum runt €700 i månaden. Ang. jobb så finns det vanligtvis ganska mycket, se bara till att sök, sök, sök så ska det nog inte vara några problem :)

   Stort lycka till!
   Varma hälsningar,
   Johanna

   • Nina   •  

    Hej Johanna! Jag och min pojkvän har funderat lite på att möjligtvis flytta till malta, vi reser därför dit på semester nästa vecka för att få en känsla av ön.
    Hur går vi bäst tillväga? Att åka runt och titta på lägenheter känns lite för tidigt då vi måste hitta jobb på malta först och även säga upp oss från våra jobb innan vi kan flytta dit. Så med andra ord måste vi då åka dit en gång till senare för att kolla lägenheter innan vi flyttar antar jag?
    Vad jag undrar är alltså, hur gör folk som flyttar dit?

    Mvh

    Nina

    • Johanna   •     Author

     Hej Nina,

     När vi flyttade till Malta första gången åkte vi hit på semester i augusti och hittade en lägenhet, därefter flyttade vi vårt pick och pack i början på oktober. Nu för tiden har jag förstått det som att det är oändligt mycket lättare att få både jobb och lägenhet om man redan är på plats på Malta. Många flyttar hit, bor på hotell/hostel/inneboende medan man söker både lägenhet och jobb.

     Det är bara att tuta och köra, våga chansa lite. Det värsta som kan hända är att ni får flytta hem till Sverige igen, och det är ju ingen katastrof direkt!

     Stort lycka till!
     Varma hälsningar, Johanna

 2. Derran holden   •  

  Hej,

  Can you recomend best way to ship items to malta from stockholm, we are thinking on moving to malta in the next few months,

  • Johanna   •     Author

   Hej Derran,
   I’m afraid I can’t help you with that, I’ve never shipped anything from/to Malta-Stockholm. If you’re swedish or if you have a swedish friend that could help you I would recommend you to write a post in the Facebook group “Maltasvenskar” and ask there, there is probably someone in the goup with more experience in that area than me!

   Good luck,
   Kind regards
   Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.