Jobba på Malta

Jobba på MaltaAtt jobba på Malta är sällan några problem och som svensk brukar man relativt enkelt kunna få ett jobb på Malta. I stort sett alla stora skandinaviska spelbolag har sina huvudkontor på Malta och det är ofta stor rullians på svensk personal i deras respektive kundtjänst. Att jobba på spelbolag är en riktigt rolig upplevelse och man lär snabbt känna nya, härliga människor. Möjligheterna att göra karriär inom företagen är stora och att jobba på Malta är en upplevelse man minns för resten av sitt liv.

Arbetsförmedlingen har samlat information om att jobba utomlands med lite tips etc som du kan läsa HÄR. Missa inte längst ner på sidan där du kan läsa några bra tips när man vill jobba på Malta. Vi har även en undersida där vi har listat alla de vanligaste frågorna som dyker upp kring jobb på Malta, du hittar den på sidan Vanliga frågor om jobb på Malta.

Jobba på spelbolag på Malta

Jobb på Malta

När man vill jobba på Malta inom spelbolagsbranschen kan man ta kontakt med en rekryteringsfirma som tar emot ditt CV, optimerar det till din fördel och sedan skickar ut till de företag som har lediga tjänster. Du har alltså inte själv kontakt med företaget utan det är en mellanhand som finns på plats på Malta som hjälper dig när du söker jobb på Malta. Googla ”Malta recruitment company” så kommer du få mängder med träffar.

De flesta bolag uppskattar dock om man tar kontakt med dem direkt, utan att gå genom rekryteringsbolag men det är givetvis mer tidskrävande. Det lättaste sättet att nå spelbolagen är att googla varenda spelbolag du kan komma på och lägg till ord som ”careers”, ”jobs”, ”recruitment” exempelvis ”Catena Media careers” så kommer du oftast in direkt på deras undersida med lediga tjänster eller kontaktuppgifter. Företag med kontor på Malta är bland annat; Catena Media, Casumo, Betsson, Betsafe, RedBet, Expect, Unibet, Betfair, MrGreen, ComeOn, Cherry, Nordicbet, Casino Heroes och MÅNGA fler.

Notera att trots de flesta spelbolag riktar sig mot den skandinaviska marknaden så är det fortfarande internationella bolag du söker jobb hos vilket innebär att det är viktigt att du skickar in ditt CV + personligt brev på engelska och inte svenska! De flesta inom HR och personalhantering är engelsktalande på Malta, även på de skandinaviska bolagen.

Jobba som försäljare på Malta

Vill man jobba på Malta finns det även flera olika försäljnings-jobb som riktar sig mot den skandinaviska marknaden, bland annat företagen Compello, Panlegis och Phonexica. Att jobba på ett callcenter på Malta kan vara otroligt utvecklande då man får en chans att jobba med sig själv för att se vilken säljteknik som fungerar bäst för just dig men det kan också vara stressande om sälj är en miljö som inte passar dig.

Övriga jobb på Malta

Jobba på Malta

Ett tredje alternativ när man vill jobba på Malta är att kika in på Arbetsförmedlingens hemsida där det ibland kan dyka upp tjänster från Malta. Kolla in deras sida Platsbanken och skriv Malta i fältet med ”Postnr/Kommun/Län/Land” till höger.

Ett företag som nästan alltid anställer folk på Malta är Besedo som bland annat arbetar med att rätta och godkänna Blocket.se-annonser.

Butiksarbete, restaurangjobb och så vidare brukar inte vara aktuellt när man vill jobba på Malta. Maltesiska löner är extremt låga med svenska mått mätt och det är bättre att jobba på något av de skandinaviska företagen. Till exempel tjänar ett butiksbiträde på Malta vanligtvis mellan 3-6€ i timmen på en heltidstjänst.

Tips till dig som vill jobba på Malta!

Söka jobb på Malta som arbetslös
Konkurrensen om jobben i Sverige är stor. Har du svårt att få jobb i Sverige och det är därför du söker dig utomlands? Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen, helt arbetslös och har arbetslöshetsersättning så kan du nämligen ”ta med dig” din ersättning när du flyttar och söker jobb på Malta vilket gör att du kan känna dig tryggare med att flytta till ett nytt land utan att ha fått ett jobb i förväg. Läs mer om detta på iaf.se/intyg.

Få resan och flytten betald med flyttbidrag
Är du över 20 år och Arbetsförmedlingen bedömer att du inte kan få ett jobb där du bor kan de i vissa fall ge ekonomiskt stöd för att flytta till ett jobb. Det innebär att Arbetsförmedlingen i vissa fall kan betala dina resekostnader om du har arbetsintervju på Malta samt att om du får jobb på Malta i minst sex månader kan du få ersättning för att exempelvis flytta dina möbler etc till Malta. Notera att du måste ansöka om detta innan avresa. Läs mer på Arbetsförmedlingen.se.

60 kommentarer

  1. Elisa   •  

    Hej Johanna, tack för en superbra sida! Har fått svar på många av mina frågor.
    Jag är en 23årig tjej som står i valet och kvalet att säga upp lägenhet och heltidsjobb för att flytta till Malta vid årsskiftet, men kan inte låta bli att bli nojjig över att det kanske blir tight med pengar eller att det svårare än vad man trott att få jobb. Jag tänker mig jobb på ett spelbolag, siktar in mig på kundtjänst om det inte finns några andra jobb som lockar mer. Jag har aldrig jobbat som kundtjänstmedarbetare, däremot jobbar jag just nu som socialsekreterare, vilket innebär att jag har erfarenhet av att arbeta nära människor samt att jag varje dag tar emot samtal av klienter som vill ha hjälp med sitt ärende etc, så det är väl dessa erfarenheter som jag hoppas tilltalar en arbetsgivare på Malta.
    Hur lätt/svårt är det egentligen att få jobb inom exempelvis kundtjänst, och hur pass bra klarar man sig på lönen? Finns det andra jobb (ej säljjobb) som ger bättre lön? Jag har förstått att hyrorna är höga så det känns som att man får leva snålt om man inte har turen att få tag i en ”billig” lägenhet eller delar lägenhet. Vilka områden ska man söka sig till om man inte vill ha svindyrt boende, men samtidigt promenadavstånd till kvarteren där spelbolagen håller till?

    Mvh Elisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.