En fantastisk helg till ända

En ny vecka är kommen på ön, förra veckan uppdaterades dåligt med den bestod mest av studier. Inleddes dock med en sushidejt med Anja och en vän till henne, det var premiär för mitt vad som kommer att bli mitt beroende av Maltesisk sushi! Herre Gud alltså, det var sushi i en helt ny dimension och till min stora glädje fanns det med chili, jag är väldigt mycket för stark mat och ju starkare desto bättre 🙂 Jag vet inte riktigt vart på vägen jag började gilla sushi så mycket, kommer ihåg första gången min syster Gina introducerade mig för det när vi jobbade tillsammans back in the day för ca 10 år sen. Vi gick till en sushirestaurang för att käka lunch och jag var inte direkt imponerad, och lunchen slutade på Pressbyrån med 2 varmkorvar istället. Men någonstans på vägen växte kärleken fram i alla fall och det är ändå något speciellt med att få sig en redig wasabinäsa!

Men veckans absoluta höjdpunkt var i torsdags när mamma, Erik och Christer kom hit för att hälsa på! Jag åkte ut till flygplatsen och hade givetvis en välkomstskylt till dem, men där stod jag och väntade och väntade tills jag i princip var själv i ankomsthallen och började bli bra orolig att de inte kommit med flyget. Men så kommer tillslut Christer ut och säger att mammas bagage är borta, men den kom som tur är till rätta tillslut i alla fall! Kan inte beskriva hur mysigt det var att ha dem här, vi har hunnit med mycket roliga saker. Men det allra viktigaste var bara att vi kunde ses och sitta och prata! Jag tog bland annat med dem till Mdina, där jag aldrig varit förut och det stället är nog faktiskt det vackraste jag sett, det är svårt att beskriva men staden ingav en känsla av att resa tillbaka hundratals år i tiden, med små gränder överallt. Och jag har alltid av någon anledning varit svag för gamla gränder, jag känner mig så tillfreds när jag går i smala gamla gränder, haha jag är högst medveten om att det låter väldigt märkligt men så har det alltid varit. Det är till den nivån att jag beställt en målning från min vän Zoia av en gränd i Gamla Stan!

Hur som helst så packade jag en väska och flyttade in på deras hotell över helgen, mamma och Erik hade en stor 2.a precis vid strandpromenaden i Sliema. Det har varit kvalitetstid på hög nivå, ätit massa god mat, firat Christers kommande födelsedag med skumpa och tårta och sett fina platser. Jag bjöd givetvis återigen på gråtkalas idag när jag vinkade av dem på flygplatsen, men jag är så glad att de kom och jag fick krama på dom!!

Trio i favoriter, hemma i San Gwann

Trio i favoriter, hemma i San Gwann

Påväg till Mdina

Påväg till Mdina

 

Fontanella Tea Garden i Mdina, the place to be!!

Fontanella Tea Garden i Mdina, the place to be!!

Mdinas gränder

Mdinas gränder

IMG_2911

IMG_2907

IMG_2918

Häng vid strandpromenaden i Sliema i väntar på bussen till Mosta

Häng vid strandpromenaden i Sliema i väntar på bussen till Mosta

Mor & bror vid överdådiga Mosta Dome

Mor & bror vid överdådiga Mosta Dome

IMG_2937

Valetta!

Valetta!

Sista frullen i Sliema innan hemfärd, tack för att ni kom, saknar er så redan <3

Sista frullen i Sliema innan hemfärd, tack för att ni kom, saknar er så redan <3

Helgen är en jag kommer att minnas och nu är det dags att ladda om inför nästa besökare som angör Malta redan nu på torsdag, Elin &Pernilla, wiiii!!! Dessförinnan måste jag ta itu med de massiva drivor jag har av studiematerial, och i dag är det helgdag här, så dagen får helt enkelt spenderas inomhus med ortopedi-lektyr.. I sånna här tillfällen undrar man lätt över nyttan i att människokroppen är så komplex, skulle det inte räcka med ett par, tre leder som gärna inte kan drabbas av frakturer 🙂

 

 

1 kommentar

  1. Leila Bergendahl   •  

    Tack själv Frida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *