Nytt boende, ny helg!

Fullkomligt älskar mitt nya boende, nästan lite för mycket, finner en hel sel svårigheter att slita mig från min AC-värme på morgonkvisten för att bege mig ut. Men ut har jag begett mig, och tänkte nu summera denna helg. I fredags var jag med mitt skandinaviska gäng på bio och såg That Akward Moment, riktigt förutsägbar kärleksrulle men ändå rätt underhållande, lite vulgo mellan varven och det går alltid hem 🙂 Vad jag upptäckte var hur otroligt svårt det var att se alla fina kärleksscener utan att det gjorde lite ont i hjärtat av saknad efter Emanuel, överlag har jag svårt att se för kära par, var nästan på väg att be ett hånglande par på stranden att gå hem härom veckan. När man tänker på det är det ju otroligt missunnande kan man ju tycka, skäms nästan lite över mina egna reaktioner.

På tal om akward moments så hade jag ett av sällan skådat slag i går. En tjej från min klass skulle ha en konsert i en kyrka och jag skulle dit. Begav mig iväg för att möta upp Linnéa som skulle med och vi gick in och satta oss  i kyrkan, satt i godan ro och inväntade konsertens start. Vi reflekterade över hur underklädda vi kände oss då de andra var balklädda, och vi konstaterade att vi helt klart behöver se över våra klädval för framtida kyrkobesök här. Helt plötsligt ställer sig alla upp, och in kommer bruden och hennes far!!! Vi hade alltså gått in i fel kyrka och hamnat på ett bröllop, jag har nog aldrig  känt mig så obekväm i hela mitt liv. Vi smet sen ut och snurrade runt och letade efter rätt kyrka utan framgång, och med detta tar jag med mig lärdomen att om man befinner sig på en ö med ca 400 kyrkor så bör man läsa på skyltarna innan man träder in.

Dessförinnan gjordes den sedvanliga lördagsturen till veckans strand som igår blev Mellieah Bay som är Maltas längsta sandstrand, såklart var det hur vackert som helst. Dock har vi haft otur med vädret de senaste helgerna och även igår, men det gör inget för trots att det blåser är det mysigt att bara sitta och flumma en stund, titta på havet och filosofera. Otroligt vilken lugnande effekt havet har på mig, man känner sig så liten i perspektiv till det. Mellieah Bay får 5 solklara Kentor och även där kommer jag bli stammis framåt våren!

På biografsbesök!

På biografsbesök!

Mellieah Bay, har sätt ut den perfekta trädklykan jag ska hänga i när sommaren kommer

Mellieah Bay, har sätt ut den perfekta trädklykan jag ska hänga i när sommaren kommer

IMG_0264

Det är såg riktigt roligt ut och är en given punkt på min to-do-list här

Det är såg riktigt roligt ut och är en given punkt på min to-do-list här

Beach buddy

Beach buddy

IMG_0270

I dag har jag varit på min livs första hajk som studentboendet anordnade till Dingli Cliffs. Jag anade att jag skulle vara en bra hajkare och mycket riktigt så var så fallet 🙂 Vi knatade runt i timmar på klippor och såg miljöer som var liknade de i Sagan om ringen, nästan svårt att ta in sådana intryck. Jag försökte fota lite men det gör sig verkligen inte rättvisa med min kamera som nu har en 10 år på nacken, är nog dags att införskaffa en ny.

Med härliga Aida på hajk!

Med härliga Aida på hajk!

IMG_0301

 

IMG_0303

IMG_0304 IMG_0311 IMG_0312 IMG_0316 IMG_0317 IMG_0318 IMG_0319 IMG_0320

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *