Frida Sten

Part 2

Så för att fortsätta förtälja om min helg så fortsatte lördagen med att Elin och Pernilla ville åka till Comino och den blå lagunen, inte mig emot! Så vi drar på oss hela tursitmunderingen med flippflopps och sommarutstyrsel på morgonkvisten och beger oss ner till Sliema för att ta båten. Men väl på plats i hamnen så inser vi att det är rätt kallt, vi går för att prata med en man som säljer båtbiljetterna som för det första kommenterar vårt lätta klädval för dagen och sen förklarar att de inte kommer att åka ut pga för dåligt väder och att det ska börja blåsa för mycket senare under dagen. Där står vi rätt malplacerade bland resten av skaran som är höstklädda och känner oss rätt uttittade. Men vi hittar i alla fall en annan båttur där man kunden sitta inomhus för en tur runt om Maltas hamnar, så eftersom vi va inställda på att bege oss till sjöss fick det bli den skutan i alla fall, vilket var hur trevligt som helst! IMG_3013

 

Väl i hamn igen skulle vi bege oss för lunch och jag lyckades gå vilse igen!! Jag går normalt sett vilse ett par tre gånger i veckan här eftersom jag vill prova nya vägar och upptäcka nya saker. Men detta var kanske femte gången jag lyckats virra bort oss så tjejjerna bekräftade vad Magnus redan konstaterat att jag kanske är den sämsta reseguiden någonsin med inget som heslt tidsperspektiv. Haha jag uppskattar alla avstånd till ungefär en kvart när det i realtid kan röra sig om upp mot en timme 🙂 Jag har en del att jobba på tills min älskling kommer på fredag!! Vi kom i alla fall fram till slut och hade en härlig eftermiddag/kväll i San Giljan.

A real Dick Head on shopping tour!

Pit stop i shoppingen

S

Sen kom söndagen alldeles för snabbt och pumorna åkte hem till Svedala igen, känner fortfarande nu när jag reflekterar över helgen en otrolig saknad efter dom, men herregud va kul det var!!

Direkt efter dom åkt var det dags att bege sig ut på nya upptäckter igen, Strawberry Feast i Mjarr. Det är en årligen återkommande fest för jordgubbar i en by som heter Mjarr som jag hört talas om sen jag flyttade hit. Jag har ju berättat förut att det anordnas fester konstant här på ön, allt som kan firas ska firas, ölfest, möjlkfest, chokladfest och nu alltså jordgubbsfest, I love it ! Har aldrig sett så mycket jordgubbar i olika utföranden, allt som gick att fylla med jordgubbar hade så gjorts. Jordgubbspizza, jordgubbsglass, jordgubbstårtor, jordgubbsdrinkar mm, skön stämning med musik och hundratals människor, perfekt söndagshäng!

Anja avnjuter en jordgubbsmuffins 

Rebecca hittade jordgubbsglass!

 

 

 

 

 

Exit mobile version