Varma malteser

Den nytillkomna kylan här kompenseras av varma malteser, och då speciellt av de i min klass. Efter ca en dag av bekantskap hade jag redan blivit inviterad till födelsedagsfirande och privat guidning i Valetta med full historieundervisning av Malta inkluderad, det är vad jag kallar gästvänlighet! Överlag så är de malteser jag träffat väldigt öppna, välkomnande och glada, man pratar med varandra ute även om man inte känner varandra, morsar på gatan med ett leende vilket skapar en gemytlig atmosfär!

Vecka som gått har i stort sett bestått av tid på universitetet och dagarna är långa och inkluderas sällan av lunchraster, här äter man under lektionstid ofta. Jag funderar på om det är ett svenskt fenomen med en helig lunchrast vid 12rycket? Hur som helst så är kurserna jag läser verkligen intressanta och håller hög kvalité och som jag skrev tidigare läser vi 7 kurser samtidigt, och samtliga kommer att tentas av under juni vilket är tentamånaden. Jag har ingen aning om hur jag ska lyckas plugga till 7 tentor utan att blanda ihop dem men jag försöker så gott det går och hoppas på framgång 🙂 Men långa dagar eller ej så går som en dans med härliga klasskompisar!

Fina Roberta, Chantelle och Brenda!

Fina Roberta, Chantelle och Brenda!

Alex & Michelle!!

Alex & Michelle!!

I går kväll begav jag mig för att bowla med 2 klasskompisar och några vänner till dem. Jag traskade dit med inställningen att jag var rätt hyfsad på denna aktivitet, men det kunde tyvärr inte ha visat sig vara mer felaktigt. Haha jag fullkomligt sög på att bowla, hamnade i sidospåret 80% av gångerna men fann viss tröst i Chantelles ord att det faktiskt även är en bedrift att lyckas med att inte träffa en enda kägla också! Man kan ju tycka att jag ändå borde ha anat denna talangbrist då jag senast när jag bowlade i Thailand för en 9 år sen lyckades med koststycket att träffa banan bredvid min egen. Men det är väl i sådana lägen försvarsmekanismerna med förträngning och så vidare kickar in för att inte inse hur pass dålig man är 🙂 Huvudsaken är att det var kul i alla fall!

Alex matchar klot med tröja

Alex matchar klot med tröja

 

IMG_0187

Fortfarande omedveten om egen talangbrist..

 

Fullkomligt älskar bowlingskor!

Fullkomligt älskar bowlingskor!IMG_0197

 

Snyggast i bowlinghallen!

Snyggast i bowlinghallen!

2 kommentarer

  1. frida   •     Author

    haha 😉

  2. Leila Bergendahl   •  

    Roligt , trevligt, roligt, trevligt… Som kungen säger =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *