13 Birzebbuga mot Freeporten till

Sitter inne nyduschad med kammat hår och njuter av dagen.

Idag Söndag skulle vi eg till fiskmarknaden men gubben hade en lite jobbig natt och visste inte om han skulle orka gå pass långt. Vi gick ner till stranden och jag tog äntligen ett dopp och några simtag i Medelhavet. Vattnet var dock långt ifrån de grader jag hade önskat, jag vill ju simma långt och massor. Men så fort jag kom upp ur vattnet blev jag varm igen så jag ska definitivt doppa mig fler gånger. Solen steker på bra idag och vinden är ljummen men svalkar gott när man är ute i solen, i skuggan blir det lite kyligt.

Efter att jag torkat lite gick vi istället för till v mot Marsaxlokk till höger mot Freeporten. Jag ville se hur långt bort Birzebbuga sträcker sig på det hållet. Vi följde inte kusten utan gick snett till h och kom till vägen från Birzebbuga upp mot Hal Far. Här kan du se ungefär vart vi gick. Vi gick igenom ett litet område där det fanns lite djur och jordbruksmark samt någon firma innan vi kom fram till Freeporten igen. Efter att Freeporten äntligen tog slut så tog också vägen slut. Jag ville se kustlinjen efter den och ta ett dopp där men vi fick gå tillbaka, där var en liten knölig väg man kanske kunde gått på för att komma vidare men vi chansade inte.

Vi gick istället och åt och drack gott på en restaurang nära stranden där vi satt under parasoll och vilade våra brun-röda kroppar. Musiken och allsången från en restaurang i närheten var härlig och jag satt och njöt samt använde shazam för att lägga till några av låtarna i mina låtlistor på Spotify. Maten var god och vinet helt ok och jag njöt i fulla drag även om jag blev sugen på att hänga på allsångsgänget men snällt (svenskt) satt kvar.

Tror vi gått mer idag än vi hade gjort om vi skulle till Marsaxlokk…..Nåja fiskmarknaden kan jag på nästa Sön och det är inget jag måste göra. Har varit på den ett antal ggr redan och jag ska definitivt inte köpa någon fisk i alla fall.

Här är vi på väg utanför Birzebbuga mot HalFar.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Sedan gick vi genom jordbruksområdet.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Som ledde fram till Freeport, ungefär mitt i området. Det är ett väldigt stort område och allt utom fordonen är gigantiska.

Gabriella Perssons foto.

Vi följde vägen längs med Freeport.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Möttes tillsist av stängsel….

Så vi gick tillbaka men längst med Freeporten denna gången. Även om vägen var så mycket tråkigare så var den närmre och det prioriterades nu mitt i stekande sol!

Gabriella Perssons foto.

Svårt att få en uppfattning om storleken på containrarna.

Gabriella Perssons foto.

Trottoarer av olika storlek nämnde jag för något inlägg sedan, sedan kan det vara såsom här att trottoaren finns men är upptagen av en palm.

Gabriella Perssons foto.

Här simmar en sköldpadda, hoppas den gillar att simma för den bor i en tank. Där var åtm fullt av fisk i tanken:)

Gabriella Perssons foto.

Fågel som ligger på ägg fanns där också.

Gabriella Perssons foto.

Här är tanken där sköldpaddan bor.

Gabriella Perssons foto.

Snart dags att träffa fam Portelli och käka glass med dem. Idag är det morsdag på Malta så de har eg fullt upp men tog sig tid till oss också <3.

Vill också passa på att berätta att än har jag bara positiva intryck av Birzebbuga, både omgivningen och folket här. Vi satt och pratade en del om våra intryck och vad vi tycker är viktigt samt jämförde våra favoritplatser. Det finns ingen solklar etta men Birzebbuga levererar absolut!

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *