2 år sedan och idag

Idag kom ett foto upp på Facebook med ett foto som minne för denna dagen för 2 år sedan. Foton var på min familj då vi är hemma hos mina föräldrar. Vi står ganska töntigt uppställda i deras blommande trädgård.

Det var ett foto som väckte minnen och tankar. Vi var hos mina föräldrar och hade en avskedsmiddag, någon dag senare skulle Kristian flyga till Malta och börja jobba där. Ni som inte läst om hur det gick får en snabb repris här:

Kristian skulle börja jobba på Måndagen, enkel flygbiljett var bokad och 2 v´s hotell likaså. Sedan skulle han bestämma vart vi i familjen skulle bo, jag och pågarna skulle komma efter då huset var sålt. Mäklare hade värderat huset, fotografen hade tagit bilder till annonsen och vi hade en plats bokad i nästa nummer. Men….onsdagen v innan fick han reda på att en chef med högre befattning än den som anställt honom hade gett jobbet till någon annan. Så luften gick ur honom och allt ställdes in.

Nu har vi alltså haft 2 år i Sverige som inte blev som vi tänkt oss, i början gick det an. Vi försökte oss på att göra livet här lite bättre, göra det där lilla extra. Vi renoverade hemma, satte kakel i hallen i medelhavsstil,målade, bytte golv och röjde här och där. Försökte rå om oss och våra nära och kära lite extra. Men det hjälpte inte. Malta fanns i våra hjärtan och vi började fundera och planera för nya tag.

Det som ställde till det och ställer till det är att barnen har blivit äldre och blivit ännu mer rotade här i Sverige. Att rycka upp dem är inget lätt val och inget vi kan göra då det gäller de två äldsta. De är nu 21 och 18 år och vår yngste är 14. Samtidigt blir vi äldre gubben min och jag och vi vill verkligen iväg så fort det ges möjlighet. För att ha möjlighet att få jobb, bygga upp kontaktnätet och rota oss på nytt.

Stegvis tar vi oss närmre Malta men det går definitivt inte så fort som jag hade önskat, mitt hjärta är redan där men vardagen är här och den går absolut an. Men lugnet, känslan av att vara på rätt plats i livet och att kroppen spritter av liv, ja det infinner sig sällan. Då vi var på Malta i fjol grät jag då vi landade och då vi reste, jag ville så gärna stanna kvar. Det är där jag hör hemma, helt enkelt och ändå så svårt.

Nåja just nu planerar Harald sin flytt för fullt, han tittar på olika alternativ till studentboende och kommer att ta sitt pick och pack under sommaren. Matilda vill inget hellre än att stå på egna ben och slippa ta hänsyn till oss, känner så väl igen mig i den åldern….Arve då? ja han vet inte vad han vill 14 är man stor och liten, upp och ner, vill göra allt men inte ha några krav. Det är inte lätt att veta vad som är rätt för honom i det långa loppet men jag känner inte att Malta måste vara ett sämre alternativ än Sverige. Där är många fördelar och en hel del nackdelar som jag ser det, han hade säkert sett på det annorlunda om han varit delaktig i flytt diskussionerna, vilket han inte är. Han var delaktig förra gången och det rörde till det för honom rejält, både med tankarna inför en flytt och sedan då det inte blev någon.

Vår planering med att få huset redo för en försäljning verkar hålla och det känns fortfarande rätt. Jag tar farväl av säsongens blommor då de blommat klart och memorerar för att kunna informera framtida köpare. Att ta med blommor och bärbuskar till (ev. mellansteget marklägenhet i Sverige) Malta blir bökigt men något ska jag försöka släpa med mig. Går det inte är plan B att ställa något i mina föräldrars trädgård,krusbär som smakar som de mormor och morfar hade <3  till exempel.

Så till hösten borde vi vara redo att ta steget, vi är på Malta 2 – 23 September om du vill träffas. Jag tar CV och betyg med mig ner samt ett glatt humör och många förhoppningar.

Livet här och nu bjuder på detta:

dav

Pärlhyacint, tulpaner, citronmeliss, smultron och någon blomma jag inte har en aning om vad den heter.

dav

Njutning, solstol och te och syren doft i näsan.

dav

Rabarberpaj och vaniljsås. Nygjord, ljummen och smaskig. Vill du ha receptet så säg till den är lättgjord dessutom:)

dav

Äppelträden blommar just nu, bor i äppelriket, Kivik.

dav

Det blir gott om blåbär, jag har jättebra blåbärställen i närheten.

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *