8 Sept, Marsaxlokk och Birgu

Söndagen 8 September, Malta.

Söndag, då är det fiskmarknad i Marsaxlokk. Man skulle kunna gå dit om vädret tillåter men det var rejält varmt och vi tog bussen. Har ju busskort med fria resor att använda:)

I Marsaxlokk var det fler än vi. det var massivs med försäljningsstånd och folk som gick och handlade, tittade och klämde och kände. Där är en del försäljning alla dagar i veckan men på Söndagarna är det betydligt fler och man fick till och med på gå utanför strandpromenaden och ut på gatan för att kolla till alltihop.

Efter att ha gått där länge och väl gick vi till den bästa av stränderna där och jag njöt av att simma även om där inte är några duschar. Sommaren börjar tydligen ta slut för duscharna har plockats undan på en del stränder de senaste dagarna och även omklädningsbåsen. Snart börjat skolan och då är det färdigbadat!

Bilden kan innehålla: en eller flera personer och utomhus

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som ler, personer som står, folkmassa och utomhus

Bilden kan innehålla: mat

Ja det är då inte bara fisk som säljs utan det mesta man kan tänkas behöva och inte visste att man behövde. Kläder, skor, plastbyttor, bestick, gardiner, resväskor, frukt och kakor, elektronik och en massa mer.

Efter badet gick vi för att ta bussen mot Birgu där det skulle vara regatta, Bussen kom inte och när den kom var den knökfull och körde förbi. Till sist gick vi för att ta oss tillbaka till Birzebbuga för att ta oss vidare det hållet istället, eller någon annanstans bara vi slapp sitta i gassande sol….Vi funderade även på att gå tillbaka till Birzebbuga, men det blev istället ett dopp till på den andra stranden för att svalka oss lite innan vi tog bussen mot Valletta. Någon direkt buss om bara gick på Söndagarna till och från marknaden, perfekt!

Bilden kan innehålla: 1 person, som ler, står, skor, himmel och utomhus

Bilden kan innehålla: Gabriella Persson, som ler, glasögon, växt, närbild och utomhus

Bilden kan innehålla: 2 personer, inklusive Kristian Persson, personer som sitter, utomhus och natur

Väl i Valletta bytte vi buss och tog oss till Kalkara där vi tänkte äta innan vi gick till Birgu. Vi hade ändå missat regattan så det fick bli som det blir. I Kalkara stängde de precis ner matstället vi tänkte käka på och snabbmatståndet bredvid hade inte öppet deras stek meny utan det var de färdiglagade maltesiska pajerna och pirogerna som gällde. Som tur är gillar jag deras kyckling och svamppaj och gubben älskar ju sådan mat så det gick då ingen nöd på oss. Vad våra vänner tycker om maten vet jag ärligt talat inte….

Bilden kan innehålla: 1 person, står, shorts, skor och utomhus

Bilden kan innehålla: himmel och utomhus

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, himmel och utomhus

Bilden kan innehålla: himmel och utomhus

Efter maten och lite fotograferande i vackra rofyllda Kalkara så gick vi till vi till Birgu. Det är bara upp för en backe från torget till och sedan är man framme.

Bilden kan innehålla: Gabriella Persson, står, himmel och utomhus

Framme i Birgu. En mysig stad med massor av gränder och gammal bebyggelse.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som står och utomhus

Regattan var slut men där var fortfarande båtar som var i vattnet och kanoner som sköt och nån gubbe som höll tal så vi missa inte alltihop.

Bilden kan innehålla: himmel, hav, utomhus, vatten och natur

Vem som hade vunnit har jag ingen aning om, det var en underbar utsikt och härligt väder och sällskap. Det räckte bra för mig.

Bilden kan innehålla: himmel, hav, utomhus, vatten och natur

 

Bilden kan innehålla: hav, himmel, båt, utomhus, vatten och natur

Åter till Birzebbuga från Birgu, vi tog oss via Paula tillbaka för att slippa Valletta där det var firande och vi inte var sugna på att behöva vänta på bussen. Det hade vi fått nog av!

Det var skönt att va tillbaka efter en lång dag med mycket väntan. Tyvärr också något som här Malta till. Vi hade inte koll på att det blev så pass bökigt med bussarna då det är marknad, dels var de mot Valletta väldigt populära samt att de gick en annan rutt pga just marknaden.

Men nu vet vi det och jag fick simma en extra gång istället;) så jag klagar då inte….

Tillbaka i Birzebbuga gick vi ut och åt på JD´s kitchen som hade bytt namn till nåt jag inte kommer ihåg. Men det var samma meny och samma servitris och det är det som är det viktiga. Maten och personal där är nämligen hur bra som helst. Där är både maltesisk mat och mer allmän turistanpassad men med kryddor i.

Kristian beställde sniglar till förrätt så att vi alla skulle smaka det och det gjorde vi. Det smakar inte illa men konsistensen är inte något jag gillar så jag nöjde med mig en.

Bilden kan innehålla: mat

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som sitter och inomhus

Veronica åt åtm några stycken:)

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *