Antagligen ingen Malta resa i år

Trist men sant, antagligen reser vi inte till Malta i år. Jag har bytt jobb och har därmed ont om semesterdagar och mannen min har fullt upp i höst på sitt jobb och kan antagligen inte få ledigt. Så vi lägger tid och pengar på att fixa hemma och fortsätta att sortera och framförallt bli av med en massa saker. Vi har verkligen sparat på det mesta genom åren båda av nostalgiska och praktiska skäl men nu är jag på rätt humör för att ta itu med det och mycket har redan gåtts igenom, men där är en heldel kvar..

Dottern min tog studenten förra veckan och planerar att flyga ur boet till hösten, nu i sommar är alla i vår familj hemma men till hösten blir det ganska tomt. Äldste sonen kommer hem över sommaren och sommarjobbar i närheten men till nästa sommar är han färdig men sina studier och lär inte mellanlanda här utan ta sig vidare dit jobb och ev kärleken för honom. Så i sommar ska jag njuta av att vi är en hel familj och sedan är det dags att ta steget att sälja huset. Att sitta med ett stort hus bara gubben, jag och yngste sonen – som inte är så liten han heller, 15 år – känns bara ödsligt och onödigt. Då kan vi ha en smidigare tillvaro här i en fräsch marklägenhet och så lägga pengarna på ett boende på Malta.

Det känns så bra att vi är överens om att ta steget och det ger mig kraft att ta itu med alla kartonger och kassar med ”bra att ha” som finns i de flesta skrymslen och vrår vi har här hemma. Även ungarna förstår oss och det känns så bra, att de inte är gapande fågelungar som bara vill ha och ha utan inser att vi är även tänkande och kännande individer med egna planer och drömmar. Fast givetvis går barnen först och det är jag övertygad om att de vet, det har de fått många bevis på genom åren <3

Så saknaden av att inte vara på Malta i år får uppvägas av många framtida dagar där snart. Jag hoppas att vi reser ner till påsken istället och då kan känna in de sista av byarna/städerna vi inte varit i som vårt framtida boende kan ligga i. Mer om vilka vi väljer mellan och varför i senare inlägg.

 

Har du tips på byar/städer du känner hade passat oss eller vill avråda ifrån gör gärna det, tack.

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *