Avresa idag

Godmorgon

Bara jag uppe än så länge, till och med hunden sover gott.

Idag ska min man och jag flyga ner till Malta, verkligen dags att resa ner igen.

Jag har redan bockat av en del på listan och ska snart ut i trädgården och rensa över trädgårdslandet samt passa på att så frö, det har regnat rejält i natt. Tydligen hade det både regnat och åskat men jag har sovit gott och missat alltihop.

Vi ska bo i Birzebbuga och har lite planerat och massor att göra under de tio dagarna vi ska vara iväg. Jag längtar både efter landet Malta men även efter våra maltesiska vänner. Vi ska ses men har inte bestämt när eller hur än, det får vara helt på deras villkor de har ju jobb och dessutom ganska fullt upp med barnen.

Till Marsaxlokk ska vi på Söndag då det är fiskmarknad, är det bra promenadväder så tänkte vi gå dit, det är grannbyn. Valetta måste vi till och köpa en nu ring till mig, vi köpte ringar för att vi varit gifta i 20 år sist vi var på Malta och jag kan inte hitta min. Den är helt pust väck så förhoppningsvis har guldsmeden kvar samma ringar……

Bussåkande hit och dit blir det mycket av och vi tänker även traska en heldel tillexemplel ska vi utforska Three Cities och även Kalkara som ligger precis bredvid Birgu. Kalkara upptäckte vi förra gången vi var på Malta och det är verkligen en av mina favoritplatser. Där finns den genuina känslan och en mysig strand med både sand till Kristian och lite att se då jag simmar omkring.

Nu ska jag ut i trädgården och njuta av den friska krispiga luften, det hade varit skönt att ta med den till Malta.

På återseende snart, jag tar datorn med mig och tänkte hålla bloggen uppdaterad under vår semester.

Sedan blir det något inlägg då och då och förhoppningsvis blir det ganska snart regelbundna inlägg när vi väl har ett boende på Malta och reser ner någotsånär regelbundet. Kanske även någon vän som lånar vårt boende vill skriva några rader och berätta om sina upplevelser?

Men just nu har vi kvar vårt hus och vi är inte klara med att fixa till allt vi vill men vi är på god väg. Klar blir man kanske aldrig med ett stort hus och en trädgård som allt växer så det knakar i men lite fixande till vill jag ha klart innan vi kontaktar mäklaren igen. Ibland är jag väldigt stressad och vill ha allt gjort NU och helst igår….ibland njuter jag av dagen och av det vi faktiskt gjort. Det går då ingen nöd på oss såhär heller, men jag är färdig med att bo här och leva detta livet. Jag vill mer och att ha det inom räckhåll men inte helt nåfram är frustrerande, mer eller mindre.

Ha det gott, nu ska datorn packas ner och jag ska ut och lufta mig!

Mot Malta <3

 

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *