Bussresandet börjar på allvar, Mgarr.

sdr

dav

Här är det Wifi och skönt att sitta i Bahar, Lekplats på en sida och kyrka på den andra, ett vanligt inslag i gatubilden på Malta så här var vi många gånger under vår vecka här. Vi hade en liten vädringsbalkong men inte stor nog att sitta ute på så här blev vårt andningshål istället då det var kväll och vi inte var redo att gå in och slappa i soffan.

Golden Bay

Istället för att deppa ihop tog vi vare på det bästa med Bahar Ic Caghaq –  de goda bussförbindelserna. Men det var Söndag så de var ju inte de allra bästa, det är stor skillnad på hur bussarna går vardag och helg samt vilken helgdag det är. Sedan finns det nattbussar också som har en egen tidtabell.

Men vi var redan rastlösa och tog oss til Valletta och köpte varsitt busskort laddat med ett visst antal resor,tror de vi köpte var på 20 resor. En resa får vara max  lång 2 h så man kan hoppa av och ta sig vidare på samma resa bara man håller sig inom tidsramen.

Vi skulle ta oss till Mgarr men hamnade först vid Golden Bay där vi fick byta buss. Kristian har varit en del i Mgarr på egen hand och trivdes väldigt bra där så det var bland det första vi ville känna in. Jag gillar också Mgarr, det är en genuin by/stad med jordbruksområden omkring sig och där är nära till 2 stränder, Golden Bay och Gneja Bay. Så efter att ha vandrat runt i värmen  kände vi oss nöjda och tog oss till Valletta där vi åt och drack gott innan vi reste vidare till Bahar Ic Cahgaq. 7 h var vi iväg och jag tog ett dopp direkt vi kom tillbaka innan vi gick in, hade så gott som alltid badkläderna redo då vi var iväg badgalen som jag är.

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *