Ett tårfyllt farväl och vidare till Bahar Ic Caghaq

Sista dagen tillsammans med våra vänner och yngsta sonen , Arve var ganska jobbig. Vi checkade smidigt ut och kunde förvara vårt bagage på hotellet i väntan på transfer. Vi gick och strosade lite i Marsaxlokk, fikade, tog en liten misslyckad båttur (bara ut och vände och mannen bara repeterade inövade fraser och var inte alls intresserad av våra frågor och att vi hade full koll redan på det han rabblade upp) innan det var dags att åka till flygplatsen.

Jag och min man Kristian hade bokat taxi från flygplatsen till vår nästa anhalt, Bahar Ic Caghaq.

Väl framme på flygplatsen blev det jobbigt att ta farväl av Arve och vi grät allihop då vi tog ett snabbt avsked, sedan gick han, våra vänner och deras barn iväg för att ta sig hem till Sverige och vi gick för att leta upp vår taxi.

Där fanns då ingen taxi som väntade på oss utan vi fick ringa hotellet som ordnat med vår transport och de bekräftade att jo där skulle komma en man och hämta oss, de beskrev hur han såg ut och vi gick för att leta vidare. Tillsist kom han och vi redde ut missförståndet, han hade fått korrekt tid men eftersom det inte fanns något plan inne från Sverige eller Danmark vid den tiden tänkte han att tiden var fel och kom i god tid tills flyget från Danmark var inne….Nåja sedan gick allt smidigt och han pratade på under resan till vår nästa anhalt.

I Bahar Ic Caghaq hade vi hyrt en lägenhet i ett hotell komplex och det var underbart att ha gott om svängrum, tvättmaskin och kök. Vi hade ett stort sovrum, rejält badrum och vardagsrum och kök i ett. Första intrycket av Bahar Ic Caghaq var att det var en bra by att vara i, breda trottoarer, nära busshållplatsen och med både natur och hav i närområdet.

Det var sent då vi kom fram och vi gjorde inget mer än hopp i säng efter vi checkat in och packat upp lite.

Dagen efter gick vi och såg oss omkring lite mer, hittade en liten affär som säljer det nödvändigaste och lite till och tog oss till stranden. Går man över vid busshållplatsen i Bahar Ic Caghaq och sedan rakt ner kommer man till en sandremsa som är rätt full med bråte och sedan klippor där man kan kliva i. Jag hade badskor med mig och valde klipporna, där brukar det vara mest fiskar att titta på och det gillar jag:) Där var massor av fisk och inga begränsningar i hur långt ut man bör simma innan det är båttrafik/båtar uppställda. Så jag simmade runt och njöt, att sitta vid klipporna och sola och umgås var inte alls lika njutbart. Området kändes skräpigt och dessutom kändes atmosfären där inte vänlig utan de blickar man fick sa ”inkräktare, vad gör du här”. Speciellt damerna som satt på sina solstolar precis där stegen ner till vattnet var kändes besvärande.

Efter någon dag hittade vi ett mycket bättre ställe att simma runt på, om man går vidare lite så kommer man till ett område som kallas White Rock. Där var fräschare och mer luftigt, dessutom såg jag inga sura miner där.

Vi var mycket ute och såg oss omkring då vi snabbt konstaterade att Bahar Ic Caghaq inte hade det vi vill ha i ett framtida boende och inte så mycket annat heller. Men maten på restaurangen som är känd för sin kaninrätt hade god mat och bra service och glassen i glasskiosken var också smaskig. Precis de sakerna taxi chauffören tipsade oss om att inte missa under vår vecka i Bahar Ic Caghaq.

Nåja, det är bra att veta vad man inte vill också och hade vi inte bott här hade vi trott att Bahar Ic Caghaq kunde passa oss. Läget är bra, bussförbindelserna är utmärkta och det är fina vägar och trottoarer, men det räcker då inte för mig.

Ockuperad badplats…..

Raka vägar, rejäla trottoarer

Naturen nära

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *