Eurovision

Ikväll är det Eurovision Song Contest. Malta kom med i finalen och tack och lov för det.  Eurovisions S C är inget man skojar med utan det är allvar, media översvämmas med inlägg om kvällen och om Ira Losco som ska framföra årets bidrag.

Så ikväll ska jag hålla tummarna för att deras bidrag får en bra placering även om det inte är min favorit. Men en topp 5 placering räcker kanske för att göra Malteserna stolta?

Nu är min bild av maltesernas musikintresse antagligen lite skev eftersom Mariella och Brians familj är väldigt muskalisk, båda döttrarna sjunger och Mariella komponerar. Men musik finns överallt och det är mycket 80-tals dängor och Eurovisions låtar som skvalar omkring en i alla möjliga sammanhang. Det är sällan tyst, inte ens då man sitter på en båt utan där är högtalare som pumpar ut musik.

Själv kan jag inte sjunga överhuvudtaget utan överlåter det till Matilda, hon är undantaget i vår familj. Men jag lyssnar gärna och hoppas kunna följa största delen av Eurovision S C ikväll. (Ska jobba). Har lovat Mariella att rösta på Malta.

Hon är nr 22 om du inte orkar titta på hela. Sverige är nr 9 med Frans som representant.

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *