Eurovisions kväll

Lö kväll och Eurovision = festkväll på Malta trodde vi

Vi trodde också att det började 20.00…..

Så i god tid tog vi ett bord ute på en restaurang som hade satt upp en rejäl skärm att visa Eurovision på, beställde in lite tilltugg och såg att de hade te i kanna. Perfekt för en teälskare som jag är….

Tekannan var såhär ”stor”. Jag beställde in en till efter ett vi suttit och väntat på att Eurovision skulle börja och folk ansluta. Hemma dricker jag ofta 2 – 3 rejäla koppar te, det är där plats till i min kanna och till lite till. Men det var ett gott te och här i lägenheten har jag ljuvligt te med mig från Sverige, tekula ( tegubbe) och vattenkokare så jag får mitt behov tillgodosett<3.

Gabriella Perssons foto.

Klockan började närma sig och en av personalen bytte från musikkanalen de hade till, till en sportkanal som visade fotboll. Jag hann bli irriterad innan mannen kom på att Eurovision inte började förrän 21.

Gabriella Perssons foto.

Så långe ville jag inte vänta, jag började redan frysa lite. Vindarna är lite kyliga och då solen går ner är det inte helt skönt att vara ute. Så vi gick tillbaka till lägenheten för att se Eurovision där istället. Hann in och prata med uthyraren om vart fjärrkontrollen till tv´n är för vi hittar den inte. Men han hade inte fler tips på ställen än de vi letat på, antagligen har förra personen som hyrt snott den 🙁

Gabriella Perssons foto.

Vi kan slå igång tv´n på knappar, ändra kanal och volym men den blåa texten som täcker halva tvrutan kan vi inte få bort. Eurovision 2018 fick vi avnjuta med en halv-tv bild istället, tur att det är den nedre delen som är blå man kunde åtm se huvuden på de som deltog:)

Gabriella Perssons foto.

Rätt som det var smälldes det lite fyrverkerier men jag missade att ta en bild på dem från balkongen det fick bli en kvällsbild istället. Freeporten vilar aldrig men den stör absolut inte, jag trodde den skulle larma och kanske att det skulle lukta olja eller avgaser från den.

Gabriella Perssons foto.

Om rätt låt vann? nej inte alls enligt mig. Jag tyckte om Danmark, Nederländerna och Bulgarien.

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *