Fick en fråga

 

Hur känns det att vara tbx hemma igen då 🤔 Blev inte flytt längtan större igen nu ?

Fick en fråga från en vän som känner mig väl.

 

Jo tack det känns bra att vara hemma igen.

Vi hamnade direkt i vardagen och dessutom i fint väder så det kändes och känns fortfarande bra.

Samtidigt var det på andra hållet också då vi kom till Malta kom vi direkt in i den Maltesiska vardagen för oss. Inte den riktiga vardagen eftersom vi har sem när vi är där men vi har koll. Vet vart vi ska gå, hur trafiken fungerar och inte fungerar, vad vi behöver handla som annars saknas för att ta några exempel. Det ger ett lugn direkt och det är bara till att ta sig mot vattnet och njuta.

Det som varit jobbigt under denna semestern och som fått mig att tänka till rejält är att jag inte kunnat släppa jobbet och vardagen hemma på ett sätt jag hade önskat. Det har varit mycket att fundera över både dåtid, nutid och framtid. Kanske detta också gjorde att jag det till och med kändes skönt att komma tillbaka, att vara i nuet och vardagen istället för att fundera kunna agera…….

Även att vi inte har fått klart med huset känns jobbigt och vi behöver vara hemma för att få det klart. Rörmokaren ska komma nästa v och sedan är det äntligen klart för oss att göra det sista! Ä N T L I G E N !!!!!!!

Kanske det känns jobbigare när vi har vårt egna boende på Malta och ska lämna det för vardagen här? Eller så känns det ok för att då har vi ju det boendet och betydligt större möjlighet att vara där oftare?

Det är inget jag grubblar över. Däremot har jag grubblat en del på att om vi hade kunnat ha en vardag på Malta. Just nu går det inte, Arve går andra året på gymnasiet och behöver oss ett bra tag till. Han är duktigt på mycket men är då inte självgående i allt. Åren går och jag vet inte om vi är så intressanta på arbetsmarknaden där nere när han är klar med gymnasiet och ev redo att antingen stå på egna ben eller vill till Malta han med. O vart de stora barnen är i livet? Vi har kanske barnbarn då? eller behövs mer i deras vardag också?

Så just nu är min känsla att jag är nöjd över att vi hittat och är överens om vad som är viktigt i ett boende där. Vad vi vill ha och inte ha och med att vi hittade även detta på Gozo. För priserna stiger på Malta och det är nog det som stressar mig mest av allt som rör Malta.

Svaret på frågan är alltså eg ett kort och gott : Att det känns bra att vara hemma och att flyttlängtan inte blev större.

När här är kallt och ruggigt och det skördas jordgubbar på Malta istället kommer säkert mitt svar att vara annorlunda eller om vardagen blir extra tuff här. Men just nu skiner solen och jag har sökt ett nytt jobb så här är helt ok att vara :).

Bilden kan innehålla: Gabriella Persson, som ler, glasögon, träd, barn, utomhus och närbild

Fotot från igår, verkar bli samma underbara väder idag också. Perfekt timing att ta ledigt i helgen:)

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *