Flytta till Sverige igen

Ofta händer det att Svenskar som flyttat till Malta flyttar tillbaka igen. Så även idag, en familj jag lärt känna litegrann ( åtm kvinnan i familjen) reser idag tillbaka till Sverige efter några år på Malta.

Några bloggar jag följt har tagit slut då man rest tillbaka och några har hållit ut ett tag innan de gett upp man än har jag inte träffat på någon som ångrat sig och flyttat tillbaka och fortsatt blogga. Det finns kanske och jag tar gärna emot tips på de bloggarna:)

Orsaken till att man reser tillbaka är varierande och nu har jag bäst koll på de lite äldre personerna som bott på Malta så deras skäl är säkert lite annorlunda än de yngres. Men några skäl är att man saknar naturen, familjemedlemmar som inte är med på Malta, skolsystemet och skolmiljön och att jobbet inte blivit som man tänkt sig.

Själv saknar jag närheten till naturen och fria ytor och givetvis familjemedlemmar som inte är med då vi är på Malta. Som mest har jag varit där tre v i sträck så jag kan tänka mig att efter något år kan saknaden svida rejält och vara skäl till att återvända, förhoppningsvis stark och med många goda erfarenheter med sig i ryggsäcken. Men ibland kan jag undra varför man flyttat överhuvudtaget då man frågar efter saker som mer hör Sverige till och som man nog får acceptera att det inte finns i ett litet land mitt ute i Medelhavet. Varför man vill ha svensk tandläkare, optiker, vissa potatissorter, (godis)halstabletter som finns i de flesta Svenska affärer osv – är för mig en gåta och själv är det inget jag saknar utan precis tvärtom. Det tycker jag har sin tjusning att smaka och prova sig fram efter nya favoriter och smaker. Då vi var i värsta turistområdet i Spanien och gick gata upp och ner med Svenska och Finska affärer och andra tjänster tyckte jag bara det kändes tråkigt och så konstlat och jag hoppas verkligen inte finna liknande gator på Malta.

Det finns så mycket mer att se än de mer turist täta områdena och även där finns det verkliga Malta om du går någon gata ifrån huvudgatan eller frågar en maltes om tips. Ta bussen ut till någon liten by, smaka något du inte ätit förut och prova de Maltesiska dryckerna.  Jag upplever malteserna som genuint nyfikna och hjälpsamma om man visar att man respekterar och uppskattar deras land.

Bildresultat för Malta Sweden

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *