Förberedelser

Min gubbe och jag har diskuterat lite mer om våra planer att resa till Malta i September. Vi har nog kommit överens om vart vi ska bo under de tre v vi ska stanna. Något vi definitivt är överens om är att vi är redo att ta steget och söka oss ner till Malta. Förhoppningsvis har vi inplanerade intervjuer och mindre formella möten inplanerade under våra veckor.

Igår då vi firade jul hos mina föräldrar fick jag en del saker som jag inte vill packa upp och använda utan packa ner och använda på Malta – så det gjorde jag. Där står redan 94 kartonger och väntar på att följa med oss så några till kan vi väl ta med oss:)

Jag kontaktade en kvinna i min ålder som ställde lite frågor om sin planerade flytt till Malta, bara någon v senare flyttade hon och hennes sambo ner. Totalt oförberedda verkar det, de frågar och frågar samt verkar nu ha delat på sig och inte alls vara överens om framtiden. Jag känner mig väldigt vuxen, redig och ansvarstagande i jämförelse. Har koll på det mesta praktiska, packar och planerar, ser om mitt hus och nu är det mest att finslipa lite. Packa, förbereda barnen, hålla sig ajour om vad som krävs rent praktiskt – intyg osv, samt se till att huset blir i så bra skick som möjligt. Dessutom ska jag vara lycklig, försöka att inte stressa och ta hand om mig själv och familjen.

Så den dagen vi tar steget, ja då är det för att stanna. Jag har känt efter om jag förstår vad en permanent flytt utomlands innebär, granskat mina relationer med nära och kära, mitt yrkesliv, vad trygghet innebär för mig – ja det mesta och har kommit fram till att JAG ÄR REDO. Jag vill vidare, pröva mina vingar och skapa nya relationer både privat och på jobbet. Gubben tänkte jag behålla och han tänkte behålla mig så vi flyr inte från varandra. Nä vi flyr inte från någonting,livet här är hur bra som helst. Men det kunde gott vara lite mer av det mesta, lite varmare, lite mer innerligt, lite mer umgänge, lite mer utmaningar – ja allt det som jag tror vi kan få på Malta.

Malta locka och drar, det känns inte som jag har något val. Det är dit jag ska och för att stanna!

20150913_184319 20150913_191917

Här ska vi bo någon av veckorna, i Sliema.

Jag blev positivt överraskad över hur mysigt där var, vi tillbringade kvällen där med Mariella och hennes familj då det var ”sista festivalen i sommar festival” där hennes döttrar sjöng.

2015-09-13 21.00.13 2015-09-13 21.00.22 2015-09-13 21.07.34 2015-09-13 21.08.17 2015-09-13 21.30.43

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *