Första heldagen, Tisdag.

Hej på er, idag är det Onsdag morgon och idag ska vi gå till fots istället för att åka buss. Blev mycket bussresande igår och det var absolut värt det men att åka buss är då inte det bästa med Malta.  Väskan packad med badkläder, solskyddskräm, sarong och simglasögon samt det viktigaste, vatten.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer och personer som sitter

Igår startade vi upp dagen med att ta oss till Valletta där vi tog en fm fika och gick och beställde en ny ring till mig. Vi köpte ” gifta i tjugo år” ringar för några år sedan, 2016, min har jag gjort av med. La av den när jag skulle jobba och har ingen aning om vart:(

väntar på bussen från Valletta

Väntar på bussen här, varmt!

Men vi hittade till juveleraren och K har ju kvar sin ring som vi kunde visa upp så han fixar den ny, den ska hämtas på Torsdag. Perfekt, då är man snart ringmärkt igen. För några andra ringar har jag inte heller, hade en kombinerad förlovnings och vigsel ring och den ligger i trädgården någonstans……

Efter Valletta tog vi oss till Mgarr och därifrån bussbyte till Gneja Bay. Vi har tidigare gått dit då vi var där då det är ”vinter” och bussarna inte kör dit. Men nu är det sommar och de går en gång i timmen. Som tur var prickade vi in tiden någotsånär och hann sitta och svalka oss en liten stund på en lekplats innan bussen kom.

lekplatsen fin utsikt

Att stå i solen och vänta är gräsligt, det är över 30 grader ute och solen steker samt att det är hög luftfuktighet.

 

 

 

 

Gneja Bay var precis lika fint som sist och vägen dit är också ljuvlig, den är brant och backig och det är många terass odlingar vid sidorna samt bara natur. Hela området vid Mgarr är väldigt fint med mycket odlingsmark och fria ytor.

Här finns även toaletter, kiosker med både mat och dryck. Jag drack en väldigt god smoothie och en kinnie medans gubben fortsatte jakten på den perfekta fitiran med tonfiskfyllning.

IMG_20190827_130709

Sanden är inte samma som här i Birzebbuga där sanden är mer grå vit och finkornig, där är den brun och något grövre. Varm som tusan är den åtm! Omgivningen vid stranden är fin och även om det var betydligt fler än vi som kommit på idén att ta sig dit var där gott om plats både på stranden och i havet. Där var dessutom även klippor och gott om fisk:) Tyvärr även fiskar som inte bara suttade på ens fötter o sår utan smakade rejält på en då man stod still i vattnet. Nu är det inget stort problem för mig men det var obehagligt de sekunderna jag stod stilla;)

IMG_20190827_143208

IMG_20190827_145351

Återigen väntan på bussen.

IMG_20190827_145422

IMG_20190827_145426

IMG_20190827_145429

IMG_20190827_145431

Efter några timmar på stranden tog vi bussen till Mgarr, åkte till Valltetta och bytte till Birzebbuga. Som tur var blev det inte mycket väntan utan det gick smidigt, vi var rätt trötta och ville tillbaka för att få något i oss och fixa oss inför kvällen.

Väl framme åt jag en hamburgare och gubben nåt maltesiskt som jag inte vet vad det heter. Det var en bulle full med ärtröra, som en mer hopklumpad pastizzi. Får kolla upp vad de heter! Han tyckte de var goda och mättande, mycket mat för en liten slant.

Jag tog en snabbt dopp sedan medans K satt snällt på en bänk och väntade och sedan roade han sig med att sända live lite och visa vilket paradis vi befinner oss i <3 Ett varmt paradis…..det är rejält klibbigt redan från morgonen till sent på kvällen och fläkten i sovrummet är guld värd.

Upp för alla trapporna till lägenheten o duscha och prata lite allvar, det behövs det också även om man är på semester.

 

Sedan var det dags att träffa fam Partelli, eller största delen av den. Gabrielle är stor nu och hänger inte med föräldrarna mer, Yasmine var åtm med men hon satt med lurar i öronen största delen av tiden så vi vuxna kunde prata ostört. Jag gillar tösabiten men hon är intensiv och det hon vill prata om, ja det pratar hon om….mycket……Kvällens tema var rökning utomhus och om att bli störd över det och hur djuren kan också skadas av röken. 

Vi drack gott o pratade om det mesta, vi bestämde en ny träff då vi ska ses hemma hos dem och käka maltesisk mat. Jag gillar bragioli och det skulle de bjuda på samt sniglar som K verkligen gillar. Skönt att veta att där blir nåt jag gillar, men det är mycket jag gillar från det maltesiska köket så jag kan alltid äta ute utan problem.

Tillsist bröt vi upp och vinglade hem. Öl och Några olika Breezer blev det en heldel av i den varma kvällen.

Bildresultat för bacardi breezer jordgubb

Det var som alltid mysigt att träffa Mariella och Brian, det blir en salig blandning av skratt och allvar och jag anser att de är nära och kära vänner till oss.

received_605344939993805

 

Bilden kan innehålla: 5 personer, inklusive Gabriella Persson, Mariella Portelli, Kristian Persson och Brian Portelli, personer som ler, personer som sitter

 

Bilden kan innehålla: Gabriella Persson och Mariella Portelli, personer som ler, personer som sitter

 

Bilden kan innehålla: Brian Portelli och Kristian Persson, personer som ler, dryck

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *