Grattis Mariella

Idag fyller min maltesiska väninna, Mariella år.

Vi lärde känna varandra redan när jag gick på mellanstadiet. Jag hade några brevvänner och ville ha fler, fick tag på en detaljerad Atlas och skrev till två städer, en på Malta och en i Chile. Från Malta kom det sedan ett svar från Mariella. Hon berättade att läraren haft mitt brev i handen och frågat om någon ville ha en brevvän från Sverige och hon hade svarat ja. Så började vår vänskap:)

Vi försökte efter några år att få våra systrar att skriva till varandra men det blev inte mycket av det, de skrev pliktskyldigt några brev var och sedan rann det ut i sanden.

Men Mariella och jag skrev brev efter brev, skickade foton, vykort och urklipp. Växte upp och träffade killar, gifte oss och fick barn. Hon i rätt ordning jag i lite busigare (barn sedan bröllop). Jag var bjuden på hennes bröllop men väntade då Matilda så det passade inte utan det blev inte förrän 2012 vi sågs första gången. Ca 30 år efter att vi började lära känna varandra!

Vi skriver numera mest via Messenger till varandra men håller kontakten och jag räknar henne som en väninna, inte ”bara” en brevvän eller ytlig vän.

Hon är vänlig, stark, klok och har en underbar familj. Jag håller de alla kära och älskar att umgås med dem. 

Så många kramar till dig idag Mariella och vi ses senare i år!

Tips på vad man kan ta med från Sverige som är ”typiskt svenskt” och som kan uppskattas att ge till våra maltesiska vänner får ni gärna skriva i kommentarerna, tack.

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *