Inget Malta i år?

Semester och dessutom pengar på banken….Men det hjälper inte Corona, eller Covid-19 som det numera heter sätter käppar i hjulet för många personer, inklusive oss.

Huset är sålt och de som köpt det har bara hört av sig en gång med en liten fråga, så det verkar som vi kan lägga det kapitlet bakom oss och se framemot nästa. När det nu blir…

Det går då ingen nöd på oss här i Sverige men det känns och framförallt kändes sorgligt att inte komma iväg, jag har arbetat hela sommaren med Malta som en morot dinglande framför mig. Särskilt de veckorna jag var själv på kontoret då chefen hade semester och min kollega var sjuk. 

Som det nu verkar prickade jag ändå in de bästa veckorna att ha semester på, det har varit många ljuvliga dagar med sol och bad. Havet är en bit över 20 grader så jag har fått simma en heldel även om jag fortfarande saknar det ljumma vattnet i Medelhavet med fiskar runtomkring mig<3. 

Dessutom saknar jag landet Malta, att höra maltesiskan omkring mig, träffa Mariella och Brian samt att äta maltesisk mat, dricka Kinnie och känna hur jag är närvarande i nuet fullt ut. Att som nu ha ”hemmester” är inte så rofyllt utan det blir mycket vardag i semestern. Arve ska upp och till skolan, vardagssysslor och en nödig hund. Även om jag njuter så är jag inte så bra på att vara i nuet utan har huvudet fullt av måsten och sedan ska jag…Är nöjd med att jag kunde ta tillbaka sista sem v och nu bara har drygt 2 v istället. Att ha sem i Sverige i Sept är inget jag planerat att göra!

Stranden i Simrishamn, den bästa på Österlen.

Så vad händer nu, ja vardagen rullar på här i Sverige och vi tar oss ner till Malta när Covid-19 smittan lugnat ner sig och man enkelt kan resa mellan länderna utan restriktioner och risk för karantän när man är framme eller tillbaka. 

Jag ska jobba Mån-Fredag ett tag framöver och kommer ändå att kunna ta ledigt nån v då och då bara jag fått undan det som är enbart mina åtagande på jobbet. Jag har varit öppen med våra planer från dag 1, ja redan innan tog det på anställningsintervjun så det är inga problem. Så inga röda dagar, helger eller kvällar för mig på ett bra tag.

Hoppas kunna resa ner i slutet av året eller till påsken nästa år. Skriver mer när jag vet när vi ska resa till Malta. Framtills dess ska jag jobba på, spara pengar och kämpa med att lära mig maltesiska. Har köpt en språkkurs via minute language och det går sakta framåt, med betoning på sakta.

Trevlig sommar 🙂

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

1 kommentar

  1. Helen   •  

    Så roligt att läsa din blogg😀 gast vi inte har träffats på länge så får jag samma inlevelse när jag läser😀 kan höra din röst när du berättar😀 saknar dej 😀💕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *