Inne o är lite klokare idag.

Lö fm här, håller oss inne

Idag håller vi oss i Birzebbuga hela dagen.

Det är  Lördag och vi håller oss inne, solen steker och vi är lite småbrända och trötta

Ska ner och ta något dopp snart och sedan upp och vila lite innan vi ger oss ut för att käka och dricka. I kväll är det sommarkarneval här och det ska bli intressant att se.

Att ge oss iväg med buss under dagen känns lite som ett vågspel, kanske många som ska åka buss hit ikväll och dessutom vet vi inte vilka busshållplatser som stängs av pga karnevalen.

Redan igår var polisen ute och satte upp lappar om att man inte får parkera här omkring idag och idag då vi gick ut för att äta frukost möttes av vi av färgsprakande figurer.

IMG_20190831_100702

IMG_20190831_100744

IMG_20190831_100844

Karnevalen börjar 19.30 så vi tänkte vara redo då att delta i spektaklet.

Idag åt vi frukost ute för första gången denna sem, det var sådär. Jag fick smoothie som var helt ok men inte alls så smaskig som den i Gneja Bay men croissanten jag fick till hade choklad fyllning och det gillar jag inte. Frågade efter vanlig men de hade de inte s jag tog snällt den med choklad och tänkte att jag kanske gillar det nuförtiden.

Jag gillar choklad och jag gillar croissanter men den kombinationen gillar jag inte, nu vet jag det ännu säkrare. Så jag får väl ta nån mindre fika i em också, annars blir jag hungrig och kinkig:)

Här är gubbens frukost, kall mjölk och nån maltesisk bulle med ärtfyllning.

Bilden kan innehålla: dryck, kaffekopp, mat och inomhus

O här är min frukost. Te och kaffe drack vi innan i lägenheten, jag har inte hittat någon som säljer löste utan det är bara påste som gäller. I och för sig i många goda smaker men det räcker inte för min abstinens.

IMG_20190831_102331

Igår tänkte vi gå till stranden i den andra stadsdelen, ska man ligga på stranden en längre stund tycker jag den är mysigare. Men sedan blev vi sugna på att ta oss till Marsaxlokk istället och hoppade på en buss dit. Marsaxlokk är den första byn/staden vi bodde i på Malta och den har alltid en speciell plats i hjärtat. Där är två stränder och den ena har de också lagt extra grus på och fixat till med duschar och ombytes bås. Dock inte på den stranden vi föredrar och som vi gick till.

IMG_20190830_131947IMG_20190830_132006

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, hav, barn, utomhus, vatten och natur

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, ränder och utomhus

IMG_20190830_141204

Bilderna ovan är tagna i Marsaxlokk. Det var en skön dag på stranden med mycket bad och solande och lagom varmt eftersom det var ganska disigt. Dock tog solen ändå vilket vi märkte tydligt på kvällen, vi är lite rosa och till och med röda både här och där.

Efter att ha duschat och smort in oss med after sun gick vi ut för att käka gott. Vi hittade dessutom ett väldigt gott vin, så gott så det blev 2 flaskor av det!

IMG_20190830_162554IMG_20190830_163519

Förrätt Bruschetta. En vanlig förrätt som jag brukar ta.

IMG_20190830_165638

Min pizza, med kyckling. Man får alltid barbecue sås på när det är kyckling på pizzan, obs de obligatoriska ärtorna är också med.

IMG_20190830_165646

Kristians mat, lampuki. Det är säsong för den nu och den säljs på många ställen. Jag smakade på den och det var helt ok, sist jag åt det tyckte jag det smakade som sill men igår var den mer mild i smaken.

Nu sitter jag här och har svårt att bara vara, det finns en vardag hemma att komma hem till. Både familj, vänner och släkt men även kolleger. Tankarna snurrar och jag vill ju ha koll även om jag är många mil bort. Får lite uppdateringar från barnen då och då åtm. och från nän snäll kollega. Vill och behöver veta att alla har det bra, att jag kan koppla av och inte behövs eller kan åtm göra skillnad.

 

Idag är en sådan dag.

 

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

1 kommentar

  1. Helen Brödden   •  

    Det blir nog en härlig karneval ikväll😀 din pizza såg jätte god ut😀 passa på o njut och grubbla inte så mycket på oss kollegor 😊 vi överlever tills diu kommer hem😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *