Kaninkrydda en av anledningarna att sakna Malta

Första burkan kaninkrydda är slut, ytterligare en anledning att resa till Malta snart. Fenek betyder kanin på maltesiska, kan vara bra att veta för det är serveras ofta på restaurangerna.

2015-11-29 15.19.05

Vi äter inte kanin här i Sverige men några i familjen äter det gärna på Malta. (inte jag). Men som krydda till kyckling är den jättegod och används flitigt här hemma. Kryddblandningen är från ett vanligt märke på Malta och finns att köpa i en av de många små butiker som finns. Rekommenderas varmt!

Min längtan till Malta blir inte mindre ju mörkare och kallare här blir precis även om jag vet att de också får det kallare och mörkare där. Hade en orealistisk tanke om att vi skulle vara på plats nu. Inte riktig än men snart tror jag vi är på plats. Vi gör vad vi kan för att det ska bli bra för oss alla och bitarna faller sakta men säkert på plats. Lösa billånet, renovera här hemma, hjälpa ungarna ha en trygghet även om vi inte finns bara några mil bort – ja allmänt göra livet så smidigt som möjligt.

Jag känner mig klar med livet här, vill vidare och inte stagnera. Prova mina vingar och möta nya utmaningar, få nya vänner och allt detta i ett betydligt mer tilltalande klimat. Tycker inte alls om denna årstiden då vi alla går i ide och det spontana som trots allt sker under de varmaste månaderna försvinner. Var och en sitter hemma och kurar och energin räcker inte riktigt till för att göra det lilla extra – jag överlever men lever inte fullt ut. Visst begränsar jag mig själv, men framförallt tror jag att jag blir begränsad av klimatet.

Så Malta, du får vänta lite lite till på oss. Men snart kommer vi!

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *