Lägenheten i Sverige är vår!

Hej

Igår kom kontraktet på lägenheten i Kivik och nu ska vi bara skriva på och sända tillbaka papperna.

Jag jobbade igår kväll och stupade direkt i säng och nu i kväll är det gubben som är borta, men vi  fixar det i veckan.

Under September har vi tillträde till lägenheten och kan ställa in saker, dock inte bo där för de ska fixa lite småsaker till oss då. Men från och med Oktober är lägenheten vår att bo i och jag har nog redan funderat igenom det mesta  ang möblering och färger, träslag och annat viktigt för mig då det gäller inredning.

Den stora frågan är hur mycket vi får plats med i våra skåp och hur mycket jag måste sortera bort/ta med till Malta istället. Klädskåp, köksskåp och bra att ha hyllor har vi gott om i nuläget…..men inte så länge till.

Till Malta har jag packat mycket redan, det mesta är sådant som jag packat ner då vi skulle flytta ner på heltid och som jag packade om då jag till sist gick igenom lådorna. Nu är det mest minnessaker och en del pynt som ska till Malta för att göra det personligt : Böcker, leksaker, VHS filmer, kassettband, LP-skivor,min finservis, keramik med linneablommor på, några dukar, gardiner och så en del kläder. Samt säkert en heldel till, men inga stora saker utan mer sådant som gör att vi kan starta upp och få det till att kännas som vårt direkt. Linnea keramiken är i stilen som fotot nedan och det är en sak som ni gärna får köpa och ta med er ner om ni vill ge något som tack för husrum när ni hälsar på:)

Bildresultat för linnea blomma keramik

Känslorna hoppar rundor i mig och även om detta är vad vi velat ett bra tag så känns det även vemodigt att nu packa ner och gå igenom allt och säga farväl till huset. Här startade vi upp vår familj och barnen växte upp här, att lämna huset är att lämna många minnen bakom oss. Jag är urkass på separationer och behöver tid att bearbeta dem. Att sluta amma, börja jobba, lämna barnen hos dagmamma, då de börjar förskolan och skolan är alla tillfällen då jag har haft liknande känslor som nu. Inte så att jag mår dåligt av utveckling jag behöver bara en seg start innan jag accepterar och ser fördelar med den. Sedan går det bra och detta känns rätt men jobbigt, mer jobbigt än kul just nu idag.

Att jag jobbar väldigt mycket och har massor att ha koll på gör inte saken bättre, men det är så det är. Jag försöker njuta av dagarna ändå och som tur är ger jobbet mycket tillbaka <3 Dessutom skiner solen, det om något ger mig energi!

Något av det jobbigaste är att vi inte kommer att ha sovrum till de stora barnen, men sovplats kommer vi att ha och som tur är stöttar de oss i att vi ska flytta och i att de inte behöver ha ett eget rum i lägenheten. Jag litar på vad de säger, de är brutalt ärliga så att de är helt ok med våra planer och till och med stöttar dem är guld värt. Annars vete tusan om jag hade klarat av att genomföra detta. Det är jobbigt nog ändå.

Så nu har jag massor att göra här hemma. Är beredd på en slitig tid men jag tror att när vi väl sitter i lägenheten och har sålt huset så kommer vi att vara nöjda och stolta. Dessutom med ledig tid som är ledig och inte fylld av måsten.

Sedan kommer nästa steg, att fixa bankkontakt på Malta och börja leta boende där. Det är något jag ser framemot och som ger mig mer lyckobubblor i magen är tanken på att lämna huset här.

Kan ju inte få allt, i en perfekt värld hade jag haft kvar huset och fixat det tipp topp samt köpt ett boende på Malta.

Men detta blir nära tipp topp detta också, detta blir hur bra som helst och jag är tacksam för att mina drömmar snart slår in. Heja oss och stort tack till er som stöttar och finns där för mig när jag behöver det. Ni kommer nog att behövas en hel del framöver…..

O snart är ni välkomna till Malta! Då ska jag rå om er <3

Gabriella Perssons foto.

Denna bild symboliserar så mycket, nu tar jag hoppet!

Fotot är från Peters pool, ett av de ställena jag absolut vill visa på Malta.

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *