Längtan

Som jag längtar till Malta!

Började min dag med att skrapa rutorna innan jag kunde köra hem från jobbet, det är ingen bra början.

Att det är ett halvt år kvar innan jag ska till Malta känns alldeles för långt. Har sem dagar kvar om jag behöver resa ner om för en intervju så kanske kanske jag kan komma dit tidigare. Emellanåt dyker det upp tjänster som känns väldigt intressanta så jag hoppas verkligen det förblir så då hösten närmar sig. Det känns lite som ketchupeffekten – allt kommer på samma gång.

Mariella och Brian kommer inte att resa till Sverige i år tyvärr, de har planerat att någon gång resa hit. De vill förutom att träffa oss ta sig norrut och uppleva de Norska fjordarna. Men nu tar döttrarna nog de mesta resurserna. Båda två uppträder mycket, Gabrielle genom att sjunga och Yasmine både sjunger och är med i en dansgrupp, Cutie Cute Dancers.

Pratade med Mariella dagen efter att vi bokat biljetterna till Malta och det verkar som de inte ska iväg på någon resa då vi är där. Förra året var de iväg ungefär halva tiden vi var där, de var i Italien på sem. Ska bli så härligt att umgås med dem igen, de är nära vänner och jag saknar ofta dem. Vi är bekväma med varandra och det är bara att släppa spärren om hur mitt uttal låter och prata på. Älskar deras maltesiska brytning så de kanske gillar min också? När Brian säger ”All right” då trivs jag, det är ett så typiskt uttryck för honom och för malteserna.

Jag försöker ha det bra i vardagen så länge, finns till hands för barnen, renoverar här hemma och jobbar på. Vi har det bra men tanken – vad gör jag här – kommer ofta och jag är ganska färdig med livet här. Det finns så mycket mer att göra. Jag kan och vill så mycket mer än livet här kan ge. Någon nöjd stagnerad tant är jag då inte, nej väldigt långt ifrån!

Harald planerar fortfarande att flytta och vi har köpt in lite små saker som han kan behöva då han står på egna ben. Smörgåsgrill, kapselmaskin och lite till köket till exempel. Stor skillnad på hur han och hans syster resonerar, Matilda tänker estetiskt, funderar på vilken stil hon ska ha, vilka färger osv. Harald tänker praktiskt och bara det finns att köpa i närheten till bra pris så är han nöjd. Det mesta av köksgerådet ska inte med oss då vi flyttar till Malta utan det kan M och H dela upp mellan sig. Vardagssakerna får de dela på och det med det lilla extra tar vi med.

Det senaste projektet att renovera här hemma är hallen på ovanvåningen. Jag kämpar på med att få ner den gamla strukturtapeten och lovar dyrt och heligt att aldrig sätta upp strukturtapeter mer! Den har suttit uppe i ca 20 år och har verkligen gjort sitt. Där ska upp tapeter som är vita med gråa blommor, betydligt fräschare än strukturtapet i pastelltoner.

Håller mig inne idag, ute är det kallt och mulet. Häromdagen kändes det som om våren var på väg, temperaturen steg och fåglarna kvittrade. I  äppelodlingen bredvid oss hördes det bekanta pysljudet som för mig är ett tydligt vårtecken – träden klipps och de har tryckluft till hjälp – men idag känns det som vinter igen.

En kompis som viker böcker som gjort denna till oss.

 

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *