Lördagen 7 Sept

Dags att visa upp Birzebbuga lite. Vi gick iväg till vår favoritstrand, en som ligger i en annan stadsdel. Vi gick längst havet dit och tvärs genom staden tillbaka för att se så mycket som möjligt.

På vägen dit blev vi tillfrågade av en man som körde förbi om vi ville ha skjuts, kan inte annat än gilla malteserna<3.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, himmel, träd, utomhus och natur

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, himmel och utomhus

 

Bilden kan innehålla: en eller flera personer och utomhus

Som vanligt var det en ljuvlig strand att vara på och solen stekte oss. Vi bröt upp ganska snabbt och gick tillbaka. Lite mat och framförallt dryck på vägen tillbaka och fixa oss lite.

Sedan vidare mot Valletta.

Bilden kan innehålla: Gabriella Persson och Veronica Lundbeck, personer som står och utomhus

Bilden kan innehålla: 2 personer, inklusive Veronica Lundbeck, personer som ler, personer som står, hav, himmel, utomhus och vatten

Upper Barrakka Gardens.

Bilden kan innehålla: hav, himmel, utomhus, vatten och natur

Bilden kan innehålla: himmel, utomhus och vatten

Fontänen möts man av då man går till och från busstorgen. Den är väldigt fin i skymning. Fotot är taget från Hastings Gardens, precis utanför eftersom parken var stängd för kvällen:(

Går man in mot Valletta och har alltså fontänen i ryggen så har du Hastings Gardens till v och Upper Baraka Gardens till h. Båda med underbara utsikter över vattnet och städerna på andra sidan. På bilden nedan ser man lite tydligare hur Valletta ligger i förhållande till sina grannar. Pilarna visar vart man kan åka båt enligt tidtabell.

Bildresultat för valletta karta

Valletta visade upp sig från sin bästa sida förutom att det är mycket som är stängt om man är sugen på att handla. Dessutom skulle där vara musik underhållning med olika band men det ställdes in en halvtimme innan det började. Vi hade tagit oss till Vallett just för att uppleva musiken. Det var även en ost och vin festival i en annan stad, Qormi som vi funderade på att åka till men valde Valletta . Lite trist att det inte blev något extra alls men det var en skön kväll i Valletta i alla fall. Kanske ännu bättre? Där var några som uppträde med trummor under nästan hela tiden vi var där och det lät väldigt mycket. Många musikuppträden hade kanske blivit lite väl mycket för mina öron?

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *