Maltesisk Oktoberfest, Smart City.

Oktober fest i Smart City. Oktoberfesten var tja intressant, mysiga inslag men också en heldel konstiga och inte helt lyckade. Till att börja med så kunde man inte handla för pengar på matstället som det var tydligt skyltat till och som hade en del dricka också. Nej då skulle man köpa kuponger i valörer och sedan lämna in dem. Olika mat och dryck kostade olika mycket så damen ville veta vad man skulle äta och dricka o så fick man kuponger som matchade för sina pengar. Sedan bort och byta kupongerna mot det man ville ha. Inte så man blev sugen på att gå och köpa något mer precis. Om man nu inte vill hantera pengar på mat och dryckställena så varför inte sälja kuponghäften istället?

.2016-09-17 17.53.14.jpg

För då vi gick några meter hit eller dit fanns det andra bättre alternativ som vi upptäckte efter att vi fått våra ”låtsas sedlar” och köpt mat som ärligt talat inte var någon smaskigt och knappt ätbart.Gabriella Perssons foto.

Pizza med köttbullar och karamelliserad lök….

Kristians mat

Kött och korv.

Nåja, K upptäckte andra ställen som sålde god dricka så han klarade sig ändå, jag tappade lusten att få i mig mer utan njöt av den ljumma kvällen och kände mig road.

Musikunderhållningen var till att börja med högtalare som spelade tyskmusik på relativ hög volym, emellanåt vrålades det ut annat så jag höll på att hoppa av stolen – musik från Pirates of the Caribien samt italiensk smäktande musik….

Senare hörde vi ett ungdomsband spela skotskmusik! jodå säckpipor var det allt och senare mer umpa bumpa musik med tromboner o annat.

En man gick omkring på styltor klädd i svart och rött med en piska i handen och hälsade på de barn som vågade.

Där fanns en stor studsmatta och barnkarusell till de yngre samt bra ytor för barn att röra sig på. En heldel hade cyklar och sparkcyklar med sig dit.

Godis, drinkar, pannkakor, slush, milkshake fanns också att köpa och sedan var det inte så mycket mer.

Så som kvällsunderhållning o skönt att sitta ute och titta på var det helt ok men någon som liknar en Oktober fest tror jag inte det var. Nu har jag i o för sig inte varit på någon men denna varianten var nog väldigt maltesiskt.

Men folk var vänliga o på vägen tillbaka träffade vi ett par som bodde på heltid här i Kalkara samt i Birgu som är en grannby. Hon var svenska o han var nog engelsman så vi pratade lite av varje med dem och de med oss, trevligt.

För att komma till Smart City tog vi bussen till Paula och bytte där, vi hade tänkt ta oss hela vägen till Valletta men det behövdes inte.

Lite karuseller.

mde
Långa mannen

2016-09-17 20.42.32.jpg

Musikunderhållning.

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *