Med ring men utan den på fingret.

Fredag morgon här, det är lite disigt ute och det känns som vädret är lika underbart som i går em och kväll. Varmt och skönt men svalt nog till att orka röra sig i och framförallt sova i!

Frukosten är nere och jag har en kopp te bredvid mig och en skärm framför mig, ungefär som hemma alltså:) Vi köper bröd eller bullar till frukost från en liten affär bara en gata upp och i kylen här har vi ost, rökad tonfisk, oliver och tomatröra. Det blir goda och mättande frukost av det. Sedan har vi givetvis vatten i massor här, både i kylen och frysen samt juice. Öl o vin har vi också köpt hit och ölen går åt men vinet står kvar, jag har varit trött och då det är kväll är det sängen jag längtar efter och inte att sitta uppe och ta nåt glas eller två.

Idag känner jag mig faktiskt piggare i kropp och knopp, har sovit gott hela natten och dessutom sov jag lite på stranden i går em/kväll.

I går var det först klibbigt ute sedan blev det lite duggregn som lättade upp luften lite och efter det disigt och lite lite svalare. Lite under 30 istället för över 30 men de få graderna gjorde underverk.

Det enda vi hade planerat var att ta oss till Valletta och hämta min ring, vi tänkte ta Three cities på vägen dit men ändrade oss. Det kändes för varmt att gå mellan städerna och för jobbigt att bara ta oss till Kalkara som eg var slutmålet. Så vi stannade i Valletta, gick och strosade, tittade på kanonerna som avlossas vid Upper Barakka Gardens 

Hämtade min ring, tog en fika paus, klämde och kände på lite kläder, letade efter skor till K och så käkade vi god mat. Att gå i Valletta är mysigt, det finns massor att titta på både om man är sugen på att handla men även gatorna och husen är mysiga att titta på. Där är mycket gammalt och många småvägar och massor av trappor att utforska.

IMG_20190829_142501

Svullna fingrar, har ont i pek och långfinger på v handen i lederna. Känns som någon blandning av stukning och getingstick:(

IMG_20190829_142443

Min förrätt och så ringen, den får ligga i asken under hela sem tror jag. Nu går den definitivt inte på fingret, jag är inte ett dugg bättre idag. Förrätten var god, rökad lax och kapris var underbart smaskigt att äta rakt upp och ner,salt och gott. Jag hade nog kunnat äta en hel burk, salt är något jag kräver här i värmen.

Bilden kan innehålla: mat och inomhus

K´s mat nåt med maltesisk korv i, närmst i bilden.  Min mat, kött och svampsås och stekt potatis. God och rejält kryddad, jag behövde inte alls lägga till salt och peppar.

IMG_20190829_130052

Typisk gata utanför turistgatorna, värt att gå utanför dem och hitta både billigare och mer genuina affärer och restauranger.

IMG_20190829_130039

Klassiska gammaldags balkonger och de inte så klassiska men lika vanliga svarta soppåsarna som man ska ställa ut inför sophämtningen. Här har inte hushållen soptunnor utan man ställer ut soppåsarna. Sedan finns det ett system för när och vilken färg beroende på innehållet, man får ta reda på vad som gäller för just där man bor. IMG_20190829_125509

En av trapporna ledde hit, det är Manoel Island man ser ute i vattnet.

IMG_20190829_125500

Bakom Manoel Island ligger Gzira och bredvid till h är det Sliema och till v är det Taxbiex. 

IMG_20190829_125455

Att hitta parkeringsplats här är inte det lättaste…..

Efter att vi var nöjda med dagen här tog vi oss direkt till Birzebbuga och gick på stranden. Vattnet var som vanligt ljuvligt och där var inte mycket folk ute, det var disigt och skönt. Så pass skönt så jag somnade till <3. Mot kvällen till gick vi upp och fixade till oss lite, av med badkläderna och en borste genom mitt fluffiga hår. Ingen av oss var hungrig så vi tog bara varsin dricka och satte oss på en bänk och såg ut mot havet.

Idag ska vi gå till stranden i Qajjenza och hitta något ställe i närheten att äta på. Det är guld värt att det finns duschar på stranden så man kan gå därifrån och känna sig redo att gå direkt ut och äta.

Tror det blir en heldag på stranden, ska packa ner någon bok och sololja. Imorgon är det karneval här i staden så vi kommer att stanna på plats i morgon också. Det blir inte lika mycket åkande som jag trodde vi skulle göra, värmen gör att man är nöjd med att vara nära vattnet och en bra strand. Nästa v ska vi till Gozo och vi resonerar som så att det är bra att få upp brännan för där kommer vi att vara ute mycket. Just nu är vi ömsom bruna och ömsom rosa men inte mer än det hinner lägga sig till dagen efter. 

 

Ikväll ska vi ta det lugnt inför karnevalen , vi hade eg tänkt ta oss till en ölfestival men inser att det blir lite väl mycket, vi prioriterar morgonens karneval på plats istället. 

 

 

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *