Nästa resa bokad och klar

Hej på er

Det har varit en massa hemma som tagit kraft och jag har valt att lägga min tid och energi där.

Bloggen blir då lidande precis som så mycket annat kul men nu känns det som det går på rätt håll.

Dessutom är våren här och att känna solen stråla ljummet mot min kind och höra fåglarna kvittra gör att jag får mycket extra energi till allt vad livet har att erbjuda. Jag är redo att tackla det mesta!

Igår hade vi goda vänner över på mat och dryck, samma vänner som vi ska resa till Malta med. De heter Roger och Martina och har två barn, Simon och Elin som också ska följa med. Arve mitt yngsta barn och Simon går i samma klass och har följts åt genom livet. Nu då de börjat högstadiet har de kommit lite ifrån varandra, skaffat olika vänner och har delvis olika intressen. Men de kan säkert ha en kul v på Malta ihop.

Vi har tidigare kommit fram till att vi vill bo i Marsaxlokk under vår gemensamma v på Malta. Efter det åker våra vänner samt Arve tillbaka till Sverige och Kristian och jag stannar kvar. Efter att ha checkat ut från Marsaxlokk checkar vi in i Bahar-Ic-Caghaq och efter en v där blir det Kalkaka  istället den sista v.

Att välja vart vi skulle bo på tu man hand var betydlig svårare än att komma överens allihop. Vi hade så många ställen vi är nyfikna på och som vi vill uppleva närmre. Men jag är nöjd med våra beslut även om det finns några ställen kvar jag verkligen också uppleva. Det får bli dagsutflykter dit istället!

Vi resonerade som så att vi ville bo i områden där vi tänker att det hade varit ganska smidigt att bo då vi väl är på plats som familj för att stanna. Att bo ännu mer i smeten hade givetvis varit ännu mer praktisk men jag vill verkligen bo genuint samtidigt. Så nu provar vi denna varianten, förra gången prioriterade vi förbindelser och valde ett – med facit i hand – väldigt turistvänligt och anpassat område.

Då vi förra gången planerade att flytta till Malta lärde jag känna en kvinna som hade samma planer. Vi diskuterade och delgav varandra tips och farhågor. De kom iväg och är fortfarande kvar och bor i Bahar-Ic-Caghaq så jag hoppas vi har tid att ses denna gången. I fjol var de förkylda lagom till vi var på Malta och det blev inte av att vi träffades. Men nu kommer vi att vara ett stenkast bort så det borde vara enkelt att bara ses och ta en fika ihop.

Jag ska sätta mig och läsa in mig lite mer på vad närområdena kan erbjuda då vi är på tumanhand, det ska bli mysigt och väldigt ovanligt att ha tid bara för oss. Vi får fira vår 20-åriga bröllopsdag där<3, någon månad försent. Här är en bild från -93, vi har hållit ihop hela tiden sedan påsken det året. Dessutom hade vi ett förhållande under nästan hela -91 också. Så vi har känt varandra i många år! Ciggen i handen får nu ursäkta, jag rökte tyvärr i något år innan jag blev klokare.

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *