Naxxar, Gharghur

Vi ville passa på och besöka Ghargur när vi var i närheten, det ligger strax ovanför Bahar Ic Caghaq. För att ta sig dit fick vi ta bussen till Naxxar och sedan byta buss där mot Ghargur. Vi fick vänta ett tag i Naxxar o tog en liten sväng och såg oss om innan vi åkte vidare. Ghargur var mysigt, lite större än Bahar så där fanns några olika affärer, en rejäl kyrka och bänkar här och där. Många små gränder att gå in i och fullt av helgonbilder här och där. En genuin maltesisk by med vänliga människor som hälsar<3.

I Gharghur bor det ca dubbelt så många som i Bahar Ic Caghag (2700 respektive 1300).

Vi hade badkläder med oss och hade inte planerat vart vi skulle ta oss efter Ghargur men vi såg att en buss i Naxxar körde till Armier Bay. Där hade vi inte varit så vi bestämde oss för att åka dit. Så vi fick ta bussen till Naxxar och sedan byta till bussen till Armier Bay. Kollar du på en karta så ser du att det är en bit dit, Armier Bay ligger så nära Comino man kan komma.

Bildresultat för armier bay malta

I Naxxar bor där ca 13500 invånare och ligger mellan Mosta och Medelhavet om det säger dig något:)

Armier Bay var en besvikelse, där fanns oändliga rader med parasoller och även försäljare som gick omkring och ville sälja solglasögon, skor och bordsdukar! Inte ens jag blev sugen på att ta ett dopp – och då har det gått långt! Vi passade på att få något i oss och framförallt vätska och så tog vi en sväng och såg oss omkring. I närheten fanns det ett område som har maltesiska sommarhus och där var en härlig utsikt mot Comino och Gozo.

Så fort vi kunde tog vi sedan bussen därifrån, åkte till Mellieha där vi bytte buss som tog oss till Bahar Ic Caghaq. 2016-09-14 11.39.19.jpg

Naxxar

Gharghur, grändGharghur, kyrkanGharghur, utsikt

Gharghur

Armier BayArmier Bay

Armier Bay kortet ovan och korten nedan.

dav

Utsikt mot Gozo och Comino

dav

dav

dav

Sommarbostäder

dav

Så smidigt att ta sig runt med fulladdade busskort, perfekt!

 

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *