Nedräkningen börjar

Hej igen. Nedräkningen har börjat tills nästa resa till Malta. På kylskåpet sitter en lapp med streck hur många dagar jag har kvar att jobba. Det är en heldel, speciellt nu i sommar när jag har många korta dagar både på kontoret och inne på enheten. 

Men semestern närmar sig och fram tills dess ska jag njuta av sommaren här i Sverige, just nu är det varma ljuvliga dagar. Perfekt med korta arbetspass alltså;)

Att hinna med att ge järnet på jobbet, sola och bada och dessutom fixa det sista i huset är det jag förväntar mig av sommaren. 

Sedan blir det tre veckor på Malta som tack <3.

På Malta ska vi bo i Birzebbuga, i samma lägenhet som vi hyrde förra gången. Vi planerar att åka till Gozo en heldel och med facit i hand hade det varit betydligt smartare att hyra där i en v och sedan 2 v i Birzebbuga men nu får det bli så här. Vi bor billigt och bra i Birzebbbuga men här nedan ser ni hur ”smarta” vi varit…..

 

Bildresultat för map of malta and gozo

Vi kommer att bo så långt från Gozo man kan komma:)

Nåja vi får upp tidigt och ge oss iväg så kommer det att gå an. Vi ska köpa busskort som ger obegränsade resor på båda öarna så det vi inte hinner/orkar med ena dagen får vi väl ta en annan dag. Mela 

Tallinjas hemsida finns info om olika busskort, busslinjernas sträckning och reseplanering och annat bra att veta då man åker buss på Malta.

Gott om vatten, deo på och badkläder i ryggsäcken sedan är det bara att åka kors och tvärs. Tålamod behövs också även om jag upplevt att bussarna kommer närmre den tid de ska än innan. Väntan är kortare, men sedan är det problemet med knökfulla bussar som kör förbi också. Nu upplever vi inte det så ofta eftersom vi inte är så mycket i de mest turistpopulära områdena. Men jag har definitivt upplevt det och det är en hemsk känsla att stå varm och väntande och bussen bara kör förbi. Ett tips är att gå till någon hållplats innan som är mindre populär, det kanske är så att bussen kan knöka in någon och stannar där men väljer att köra förbi där det står 10-30 pers och väntar. 

Vi kommer definitivt att åka och promenera till några av stränderna vi trivs bra vid. Sedan gillar jag klippbad men det gör inte min man så vi får se om vädret är badvänligt men inte ett måste så vi kan ta oss till några av mina favoritklippor. 

Stränder vi definitivt kommer att besöka på huvudön Malta är båda 2 på Birzebbuga; Pretty Bay ( som ligger ett stenkast från lägenheten vi hyr) är den största men den andra har de nyligen fyllt på mer sand på som förhoppningsvis har stannat kvar. Marsaxlokk antagligen båda stränderna där men den mot Marsascala till är absolut bäst. Stränderna nära Mgarr, Golden Bay och Gneja Bay och så stranden i Kalkara, Rinella Bay. 

Sedan finns det många härliga stränder på Gozo också men där får dagsformen avgöra. 

Klippor jag gillar att bada ifrån är White Rocks på Bahar Ic Caghaq och så vid Blue Grotto, Iz-Zurrieg och givetvis Peters Pool utanför Marsaxlokk. Tänkte att vi ska till Kalanka Bay i år, det är mellan Peters Pool och Marsaxlokk och verkar vara ett bra ställe för klippbad. 

Nu ska jag faktiskt till stranden här, börjar inte förrän 17 så dagen är min<3

 

 

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

1 kommentar

  1. mette   •  

    Hej! Har följt er lite då jag själv åker till Malta ganska ofta och älskar det.
    Lite nyfiken på hur det går med er flytt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *